Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Assagioli, Roberto - Psychosynthese - een veelzijdige benaderi

Schrijver:
Titel: Psychosynthese - een veelzijdige benadering van heel de mens
ISBN: 9789063251949
Uitgever: Boom, 1975
Bijzonderheden: Nette paperback, 316 pag, geeen inschriften
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting

Het doel in de psychosynthese is een harmonische integratie van het persoonlijke lichamelijk, emotioneel en mentaal en het transpersoonlijke of spirituele in de mens. Assagioli benadrukt daarbij dat een evenwichtige persoonlijkheid een voorwaarde is voor spirituele ontwikkeling. In psychosynthese worden dan ook technieken aangereikt om deze dynamische spanningsrelatie in de menselijke psyche te kunnen beheersen en creatief aan te wenden. Tevens krijgt de lezer uitleg over de beginselen van de psychosythese. Assagioli wordt beschouwd een van de belangrijkste pioniers op het gebied van de transpersoonlijke psychologie, die sinds de zeventiger jaren in de Verenigde Staten tot ontwikkeling is gekomen.
Recensie(s)

Een uitstekend, helder, goed gedocumenteerd boek over theorie en praktijk van de psychosynthese. De tekst is geschreven door de grondlegger van deze psychologische theorie en therapie (1888-1974). Psychosynthese is een therapie, die uit de psychoanalyse is ontwikkeld. Hiernaast zijn invloeden uit de existentiefilosofie en uit verschillende Oosterse filosofie├źn aanwijsbaar. Doel van de psychosynthese is de integratie van de biologische, emotionele en mentale levensuitingen van de mens. In dit boek worden bij elke uiteenzetting van de techniek hele duidelijke indicatiestellingen en contra-indicaties aangegeven. Bevat register van namen.
(Biblion recensie, Redactie..)
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

Algemeen antiquariaat. zie ook; http://ankerboek.boekwinkeltjes.nl

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Assagioli, Roberto - Psychosynthese  - een veelzijdige benadering van heel de mens Assagioli, Roberto - Psychosynthese  - een veelzijdige benadering van heel de mens