Beukel, A.van de - De dingen hebben hun geheim- gedachten over

Schrijver:
Titel: De dingen hebben hun geheim- gedachten over natuurkunde, mens en God
Uitgever: Ten Have, 1991
Bijzonderheden: Nette paperback, 192 pag., ISBN 9025944531
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 6,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
De natuurkunde, denken sommige vooraanstaande fysici, is bijna klaar. Binnen afzienbare tijd zal 'alles' begrepen worden. Samengevat in compacte formules, die de wereld om ons heen en het menselijk bestaan doorzichtig zullen maken, vanaf de oerknal tot en met de toekomst. Als er een God is die van dit 'alles' deel uitmaakt zal hij vanzelf te voorschijn komen. Dit is dan de bekroning van het menselijk verstand. In dit boek wordt nagegaan waar zulke verwachtingen op berusten. Wat is het voor een werkelijkheid waar de natuurkundigen zich mee bezig houden? Is die 'objectief', dat wil zeggen onafhankelijk van de onderzoeker die haar waarneemt? Is het de hele werkelijkheid? Is de natuurkunde in staat een wereldbeeld te funderen, waarin de mens zijn plaats vindt en de weg naar de diepere zin van zijn bestaan? Als de natuurkundigen ooit klaar zullen zijn, is dan 'alles' begrepen? En wat betekent begrijpen eigenlijk? Of beschrijft de natuurkunde soms alleen een aanblik, een aspect van de totale
Recensie(s)
Boeken van natuurkundigen waarin op begrijpelijke wijze verslag wordt gedaan van inhoud en grenzen van het vak, waaronder begrepen de verhouding van de exacte wetenschappen tot godsdienst en theologie, zijn schaars. De auteur is gerenommeerd natuurkundige (hoogleraar in Delft) en belijdend (protestants) christen. De eerste reden om dit boek te lezen, is dat de buitenstaander in kort bestek zeer veel over de moderne natuurkunde kan leren. De tweede reden is de onmodieuze wijze waarop de auteur de grenzen van zijn vakgebied beschrijft, alsook de onzekerheden en veronderstellingen die de wetenschappelijke kennis omkaderen. De derde reden is een indrukwekkend verslag van de wijze waarop de Delftse professor het geloof heeft behouden. Dat is meteen de enige beperking: in zijn toespitsing is het een persoonlijk verslag; meer getuigend dan overtuigend. Maar dat kan pas worden vastgesteld na lezing en lezing van dit boek is een verrijking voor iedereen die niet opziet tegen een flinke intellectuele inspanning.
(Biblion recensie, Mr. drs. D.P. Engberts.)
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

Algemeen antiquariaat. zie ook; http://ankerboek.boekwinkeltjes.nl

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Beukel, A.van de - De  dingen hebben hun geheim- gedachten over natuurkunde, mens en God

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ankerboek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ankerboek
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ankerboek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ankerboek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ankerboek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.