Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Daniken , Erich von - In de schaduw van de piramiden [ o.a. sp

Schrijver:
Titel: In de schaduw van de piramiden [ o.a. spectaculaire ontdekkingen over de piramide v. Cheops]
ISBN: 9789024526017
Uitgever: Ankh-Hermes - 1979
Bijzonderheden: Zeer net / nieuwstaat gebonden boek met stofomslag ,318 pag., ISBN 9789024526017
Prijs: € 7,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting

In dit boek speurt Erich von Daniken weer naar aanwijzingen die op een vroeg contact met buitenaardse wezens kunnen duiden. De belangrijkste bron voor zijn tekstuitleg, die de zin en onzin van allerlei religieuze opvattingen aan het licht brengt, is de bijbel. Maar bij zijn analyses betrekt hij ook de oude joodse sagen en legenden, kronieken van vroege geschiedschrijvers en Indische, Babylonische en Perzische vertellingen. Daarbij gaat het hem vooral om de overeenkomsten tussen de schriftelijke overleveringen van ver verwijderde culturen die nooit enig contact met elkaar hebben gehad, en de tegenstrijdigheden en inconsequenties binnen de diverse teksten, die aantonen dat er met deze geschriften 'iets niet pluis is'.
Een van zijn belangrijkste aanknopingspunten is dat het alom geprezen 'Opperwezen' uit de bijbelse traditie niet met het ideaalbeeld van de door de christenen aanbeden God overeenkomt. Want aan deze almachtige God worden eigenschappen toegeschreven die in schrille tegenspraak staan met het herhaalde falen van het Opperwezen. Maar wie was dan toch deze 'Allerhoogste' die zich aan de mensheid openb aarde?
Erich von Daniken besteedt ook aandacht aan de 'ongelooflijke' beschrijvingen van halfwezens en reuzen, de legenden over het paren van godenzonen en sterfelijke vrouwen, en de ontvoering van Abraham en de profeet Henoch naar buitenaardse plekken. Zo komt hij tot de conclusie dat binnen heel wat godsdiensten het principe van de verlossing is verbonden met de verwachting van de terugkeer van hogere wezens die ooit de aarde hebben bezocht. En zo blijken alle ideeën over de messias uiteindelijk te herleiden tot die ene oeroude, wereldwijde belofte: Wij komen terug.
Recensie(s)




De auteur staat bekend om zijn overtuigingskracht. Naadloos voegt hij eeuwenoude geschriften en overleveringen uit verschillende culturen en religies in elkaar om zijn visie te onderbouwen. Daarbij schopt hij nogal wat heilige huisjes omver, wat hem niet altijd in dank wordt afgenomen. In dit boek zoekt hij naar de overeenkomsten en tegenstrijdigheden van oude geschriften uit culturen die in die tijd geen contact met elkaar hadden om een nieuw aantwoord te vinden op de vraag: 'Wie was het opperwezen dat zich bekend maakte aan de mensen met de belofte eens terug te keren op aarde?' Hij komt (uiteraard) tot de conclusie dat de verwachting van de komst van Jezus gebaseerd is op vroegere contacten met wezens uit het heelal. In het laatste deel geeft hij een toelichting op de net ontdekte schacht, afgesloten door een soort luik in de pyramide van Cheops waarvan hij vermoedt dat zich daar de boeken van Henoch zouden kunnen bevinden, die zijn uitgangspunt dat wezens uit de ruimte de aarde hebben bezocht kunnen staven. Boeiende materie, vlot geschreven, aangevuld met passende illustraties, geschikt voor de lezer die bereid is dit soort vragen vanuit een ander perspectief te benaderen.
(Biblion recensie, M. Kraaij-van Weeren.)
Verder lezen

Ankerboek uit Uithuizermeeden

particulier
DE REKENING WIL NOG WEL EENS IN DE SPAM BELANDEN DUS ALS u BINNEN 3 DAGEN NIETS HOORT KIJK DAAR DAN EVEN
Ankerboek is een Algemeen antiquariaat.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Daniken , Erich von - In  de schaduw van de piramiden [ o.a. spectaculaire ontdekkingen over de piramide v. Cheops]