Baanders , Mariette . [ isbn 9789035120396 ] - Ik Ben Niet V

Schrijver:
Titel: Ik Ben Niet Vedrietig , Ik Ben Boos . ( Hoe oprecht zijn onze emoties ? ) Het gebeurt maar zelden dat iemand tijdens een begrafenis onbedaarlijk in lachen uitbarst. Hartverscheurend huilen op een trouwerij is ook een zeldzaam verschijnsel. -
ISBN: 9035120396
Taal: Nederlands
Uitgever: Bert Bakker . Amsterdam.
Bijzonderheden: paperback in als nieuwe staat - 1513 - 1999 - 237 p - 332 gr.
Prijs: € 7,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Hartverscheurend huilen op een trouwerij is ook een zeldzaam verschijnsel. Het verliezen van een spelletje wordt doorgaans sportief opgevat: teleurstelling wordt kinderachtig gevonden. Jaloezie wordt over het algemeen als een verderfelijke emotie gezien. En grote jongens zijn niet bang.

Dat we ons gedrag doorgaans aanpassen aan de norm en en waarden van onze cultuur, behoeft geen betoog. Maar dat deze regels voor gevoelens zo ingrijpend zijn dat ze zelfs onze meest verborgen emoties in belangrijke mate vormen, is zeker geen gemeengoed. In Ik ben niet boos, ik ben verdrietig beschrijft sociaal-psychologe Mariëtte Baanders hoe verstrekkend de gevolgen van emotienormen zijn voor ons gevoelsleven van alledag. Aan de hand van uitgebreid historisch en psychologisch onderzoek, en met behulp van veel verrassend herkenbare praktijkvoorbeelden laat ze zien hoe dikwijls we, zonder dat we dat van onszelf doorhebben, precies datgene voelen wat we menen te moeten voelen. Als we al 'foute' gevoelens bij onszelf opmerken, proberen we die op velerlei manieren zo snel mogelijk van ons af te zetten.

In Ik ben niet boos, ik ben verdrietig laat Mariëtte Baanders op overtuigende wijze zien waarom het belangrijk is dat mensen hun eigen ware gevoelens kennen. Maar hoe onderscheid je sociaal voorgeschreven emoties van oprechte gevoelens? Met behulp van de oefeningen die in het boek zijn opgenomen, kan de lezer zichzelf leren emotioneel bewust in het leven te staan en de eigen gevoelens zonder waardeoordeel toe te laten. Daarnaast geeft Ik ben niet boos, ik ben verdrietig richtlijnen om constructief met verschillende stemmingen om te gaan.

Emoties en hun invloed op ons dagelijks doen en laten worden in onze cultuur ondergewaardeerd. Onderzoek maakt echter duidelijk dat er niet alleen veel normen voor emoties bestaan, maar ook dat we ons gedrag vergaand aan dergelijke normen aanpassen. De auteur deed als sociaal-psychologe promotie-onderzoek naar dit thema en geeft in dit boek een beeld van de verstrekkende gevolgen van heersende normatieve opvattingen met betrekking tot emoties. Ze doet dat aan de hand van voorbeelden, ontleend aan psychologisch onderzoek en beschrijvingen van voor velen herkenbare situaties uit het dagelijks leven. Uit de beschrijvingen wordt duidelijk dat mensen op deze wijze vervreemd raken van hun meest wezenlijke gevoelens. Mensen moeten daarom leren zichzelf en hun gevoelens weer serieus te nemen. Bij dit streven naar 'emotionele oprechtheid' gaat het erom te leren emotionele signalen op te vangen en in gunstige banen te leiden. De auteur biedt een oefenprogramma om het emotioneel bewustzijn te trainen en om constructief met uiteenlopende, vaak sociaal afgekeurde, stemmingen om te gaan (bijvoorbeeld boosheid, jaloezie, angst en verdriet). Een prettig leesbaar boek, waarin actuele wetenschappelijke ontwikkelingen en voor een breed publiek bruikbare kennis op een overtuigende manier worden gecombineerd
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

zakelijk

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Baanders , Mariette . [ isbn 9789035120396 ] - Ik  Ben  Niet  Vedrietig , Ik  Ben  Boos . ( Hoe oprecht zijn onze emoties ? ) Het gebeurt maar zelden dat iemand tijdens een begrafenis onbedaarlijk in lachen uitbarst. Hartverscheurend huilen op een trouwerij is ook een zeldzaam verschijnsel. -

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Bocurio
    Kamer van Koophandel nummer: 34138285
    NL001177745B36
    http://www.bocurio.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.