Block , Peter . [ ISBN 9789052614199 ] 2317 - Het Antwoord op

Schrijver:
Titel: Het Antwoord op Hoe ? Is Ja . ( Doen wat belangrijk is . ) Peter Block heeft in zijn klassieke boek Rentmeesterschap laten zien hoe organisaties bevrijd kunnen worden van verstarring en door controle geobsedeerde bureaucratie. -
ISBN: 9789052614199
Uitgever: Academic Service .
Bijzonderheden: Gebonden als nieuw met harde kaft en omslag - 2317 - 1e dr 2002 - 188 p - 450 gr - 16x23,5 cm
Prijs: € 20,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- Ook gaf hij aan hoe organisaties dusdanig opnieuw vormgegeven kunnen worden dat ze geregeerd worden door de idealistische uit-gangspunten dienstverlening, verantwoordelijkheid, aansprakelijkheid en betekenis. In Het antwoord op Hoe? is Ja! helpt Block de lezer in zijn persoonlijk leven vergelijkbare idealen te verwezenlijken en gebruikt hij het begrip `sociaal architect´ als tegenwicht voor de technische en economische instelling die in de meeste organisaties heerst.
Block biedt de lezer een nieuwe manier van denken, waardoor deze zich kan bevrijden van de lawine aan boodschappen over hoe hij zou moeten leven en handelen. De auteur laat zien hoe de obsessie voor gereedschappen en technieken mensen ervan weerhoudt die dingen te doen waarin zij geloven. Het blijkt essentieel niet alleen te weten wat echt belangrijk is, maar ook daarnaar te handelen. Block herkadert leiderschap als de rol van de sociaal architect, die mensen bijeenbrengt, tot engagement voert en vragen definieert in plaats van visies formuleert, charisma vertoont en verandering stuurt.
Het antwoord op Hoe? is Ja! confronteert de lezer met zijn passiviteit en neiging anderen de schuld te geven. Het boek pleit voor aansprakelijkheid en een doelgerichtere werkwijze. De belangrijkste boodschap is echter dat de lezer geïnspireerd wordt om ja te zeggen tegen zijn idealen en de dingen waarvan hij weet dat ze waar zijn.
Peter Block is consultant en oprichter/partner van het opleidingsinstituut Designed Learning. Hier worden workshops gegeven over de adviesvaardigheden die in Feilloos adviseren en Feilloos Adviseren Praktijkboek worden beschreven.
Van zijn hand verschenen bij Academic Service, naast de boeken over Feilloos adviseren, Empowerment in organisaties en Rentmeesterschap.


Wie iets wil veranderen in mensen en bedrijven, zal volgens de auteur niet moeten starten vanuit de 'hoe'-vraag, maar moet zich de vraag stellen of wat mensen doen wel belangrijk is. De auteur, gezaghebbend Amerikaans organisatieadviseur en oprichter/partner van het opleidingsinstituut Designed Learning, maakt daarbij een onderscheid tussen onze ideeen over wat effectieve mensen en organisaties zijn en de manier waarop we deze ideeen betekenisvol willen of kunnen realiseren. Achtereenvolgens behandelt de auteur de kernonderwerpen: het belang van de juiste vraag, idealisme, diepgang, intimiteit, de instrumentaliteit van de cultuur en de sociale architectuur. Op zeer erudiete en ook idealistische wijze probeert hij mensen te inspireren 'ja' te zeggen tegen eigen waarden en normen die ontspringen aan het gevoel van waarheid en waarachtigheid bij het zelf betekenis geven aan hun werk als werknemers in de context van een organisatie als basis voor verandering. Met bibliografie en register.
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

zakelijk

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Block , Peter . [ ISBN 9789052614199 ] 2317 - Het  Antwoord  op  Hoe ?  Is  Ja . ( Doen wat belangrijk is . ) Peter Block heeft in zijn klassieke boek Rentmeesterschap laten zien hoe organisaties bevrijd kunnen worden van verstarring en door controle geobsedeerde bureaucratie. -

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Bocurio
    Kamer van Koophandel nummer: 34138285
    NL001177745B36
    http://www.bocurio.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.