Kempers , Bram . [ isbn 9789029525206 ] inv 3916 geillustreerd

Schrijver:
Titel: Kunst , Macht en Mecenaat . ) Het beroep van schilder in sociale verhoudingen , 1250-1600 . ) Hoe is het moderne kunstenaarschap ontstaan uit de beroepstraditie van de Italiaanse renaissance, hoe is het eigentijdse beleid voortgekomen uit de -
ISBN: 9789029525206
Uitgever: Amsterdam, De Arbeiderspers . ( Alleen is er bij de inhoud vooraan in het boek iets bij geschreven . )
Bijzonderheden: Genaaide paperback met flappen in zeer nette staat - 3916 - 6e dr 203 - 439 p. - 1140 gr. - 16x23 cm - 3,2 cm dik
Prijs: € 18,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- traditie van het mecenaat, en, wat is de verhouding tussen kunst en macht? Met deze vragen in gedachten, past Bram Kempers theorieën uit de sociale wetenschappen toe op geschiedenis van kunst, politiek en cultuur. De hoofdstukken, over het mecenaat van bedelmonniken, het stadsbestuur van Siena, Florentijnse kooplieden en de hoven in Urbino, Rome en Florence, bevatten naast nieuwe inzichten in ontwikkelingen en samenhangen ook niet eerder gebruikte bronnen.Bekende kunstwerken worden in een nieuw licht geplaatst. Zo blijkt dat schilderingen vaak op een directe wijze het staatsgezag uitbeelden volgens tegelijkertijd opgestelde wetten.Kunst, macht en mecenaat is mede door de illustraties, grafische verzorging, compositie en taalgebruik toegankelijk voor mensen met een belangstelling voor 'letteren, sociale wetenschap en of cultuurwetenschappen en voor lezers met een algemene cultuurhistorische belangstelling of een liefde voor de Italiaanse renaissance. Noten bronnen en literatuuropgave maken het boek tot een bruikbaar instrument voor studie en wetenschappelijk onderzoek.


Deze Amsterdamse dissertatie kwam tot stand uit een opdracht van de ministeries van W.V.C. en O. en W. En het is dan ook veel meer geworden dan een normale dissertatie; het is veeleer een sollicitatie naar een professoraat in de sociologie van de kunst. Het fraaie en lijvige boek bevat een uitvoerige inleiding, gevolgd door de Bedelorden, de stad Siena, de Florentijnse families en de Hoven en staten van Urbino, Rome en Florence, met de schilderkunst als sociologisch bewijsmateriaal en de professionalisering van het schildersberoep als centraal thema. Het afsluitende vijfde hoofdstuk(je)is eerder een narede (het heeft ook geen voetnoten!). Deze imponerende studie heeft een voetnotenapparaat van meer dan 50 blz., een uitgebreide literatuurlijst en een summary. Het boek is voorbeeldig geïllustreerd (in zwart-wit). De visie op het huidige kunstprobleem is bijna "departementaal".
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

zakelijk

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kempers , Bram . [ isbn 9789029525206 ]  inv 3916  geillustreerd - Kunst  ,  Macht  en  Mecenaat . )  Het beroep van schilder in sociale verhoudingen , 1250-1600 . )  Hoe is het moderne kunstenaarschap ontstaan uit de beroepstraditie van de Italiaanse renaissance, hoe is het eigentijdse beleid voortgekomen uit de -

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Bocurio
    Kamer van Koophandel nummer: 34138285
    NL001177745B36
    http://www.bocurio.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.