Diverse Auteurs . - 30 jaar Topografische Atlas Ede. (Schi

Schrijver:
Titel: 30 jaar Topografische Atlas Ede. (Schilders uit de gemeente Ede legden ambachten en folkloristische gebruiken vast. ) De kwaliteit van een gemeenschap is voor een belangrijk deel af te meten aan de ideeën en initiatieven die binnen zo'n -
Uitgever: Edese Kunststichting
Bijzonderheden: genaaide paperback in zeer nette staat - 0507 - 1 e dr 1986 - 86 p - 228 gr .
Prijs: € 12,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- gemeenschap ontstaan en - wat nog belangrijker is - worden gerealiseerd. In dat opzicht is de gemeenschap in Ede naar mijn mening van hoge kwaliteit. Ik zou dat kunnen bewijzen aan de hand van talloze voorbeelden. Ik neem echter aan dat u als lezer van dit boek niet zit te wachten op een dergelijke opsomming. Om mijn stelling te bewijzen zal ik het dan ook meer in de kwaliteit van de initiatieven zoeken dan in de kwantiteit.

Ik ga daarvoor terug naar het jaar 1955. In dat jaar kwam de (toenmalige) Commissie Kunstzaken met het idee een topografische atlas van Ede samen te stellen. Nu, ruim dertig jaren later, beschikt Ede dank zij dit initiatief, over een collectie kunst van een heel bijzonder karakter. Weinig gemeenten in ons land zullen op zo'n kunstzinnige wijze het verleden hebben vastgelegd. Wie door ons raadhuis wandelt (waar de collectie is ondergebracht) maakt kennis met de mooiste plekjes, met de aardigste en meest fraaie gebouwen en met de mensen in hun leven van alledag. De onderwerpen van de kunstwerken zijn helaas in veel gevallen verdwenen, maar de topografische atlas laat u iets proeven van de sfeer van toen en geeft u een beeld van het - ondanks de vaak grote armoede in die dagen - rijke verleden, zoals de kunstenaars die beleefden.

Een nieuw initiatief waaruit de kwaliteit van de ideeën blijkt, heeft u nu in uw hand. Wie de topografische atlas wil zien kan natuurlijk naar het Edese raadhuis komen, maar de meeste mensen lopen daar nu eenmaal niet dagelijks rond. Dank zij dit boekje, dat tot stand kwam op initiatief van de Edese Kunststichting, kan iedereen op elk gewenst tijdstip genieten van de nog steeds groeiende collectie. Daardoor zal, naar ik hoop, een nog breder publiek kennis kunnen maken met dit kunstbezit. En dat is goed, want de topografische atlas is van en voor ons allemaal. Het is ons verleden. Een verleden dat op volstrekt unieke wijze door Edese kunstenaars is vastgelegd.
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

zakelijk

Logo DE ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Diverse Auteurs . - 30 jaar Topografische Atlas Ede. (Schilders uit de gemeente Ede legden ambachten en folkloristische gebruiken vast. ) De kwaliteit van een gemeenschap is voor een belangrijk deel af te meten aan de ideeën en initiatieven die binnen zo'n - Diverse Auteurs . - 30 jaar Topografische Atlas Ede. (Schilders uit de gemeente Ede legden ambachten en folkloristische gebruiken vast. ) De kwaliteit van een gemeenschap is voor een belangrijk deel af te meten aan de ideeën en initiatieven die binnen zo'n -

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Bocurio
  Kamer van Koophandel nummer: 34138285
  NL001177745B36
  http://www.bocurio.nl
 • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.