Kurowski, F. - aaa Oberleutnant Otto Kittel, meest succesvolle

Schrijver:
Titel: aaa Oberleutnant Otto Kittel, meest succesvolle jachtvlieger JG54
Taal: Duits
Uitgever: Flechsig
Bijzonderheden: in nieuwst, geb, 160 pag/ 60 foto's, geen verz.kn in NL!
Prijs: € 12,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- Duitse Biografie van bekende Luftwaffe piloot van JG 54. Met 268 overwinningen was hij de op drie na meest succesvolle Luftwaffe jachtvlieger. Al zijn overwinningen behaalde hij boven het oostfront op vliegtuigen van de Luchtmacht van de Sovjet-Unie. -- Kittel kwam in 1940 bij de Luftwaffe en bleek al snel over zeer veel talent te beschikken. Op 22 juni 1941 begon Operatie Barbarossa, het grootscheepse offensief van Duitsland om de Sovjet-Unie te veroveren. Op de eerste dag van dit offensief maakte Kittel zijn eerste gevechtsvlucht, en al na enkele minuten schoot hij een Russisch vliegtuig neer. Vanaf deze eerste dag haalde Kittel doorlopend vliegtuigen neer.
- Hij stond bekend als een stille man met een gesloten persoonlijkheid. Het liefste wilde hij helemaal alleen werken. Toen hij in april 1943 zijn honderdste overwinning behaalde, kreeg hij van de Luftwaffe luchtleiding een belangrijke mededeling: vanaf nu hoefde hij niet meer in een eskader te vliegen en met anderen tegelijk aan te vallen. Hij mocht opstijgen wanneer hij maar wilde en solovluchten maken, op zoek naar de vijand.
- Kittel kwam een week voor zijn 28e verjaardag om het leven toen hij in februari 1945 werd neergeschoten. Hij werd postuum onderscheiden met de Zwaarden bij de Eikenbladen van zijn Ridderkruis.
Verder lezen

DRG uit Velp

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kurowski, F. - aaa Oberleutnant Otto Kittel, meest succesvolle jachtvlieger JG54

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DRG

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DRG
  • Na uw bestelling ontvangen u en DRG een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DRG vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DRG kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.