Ginzburg, Natalia - Valentino; een novelle; vertaling en nawoor

Schrijver:
Titel: Valentino; een novelle; vertaling en nawoord J.H. Klinkert-Pötters Vos
Taal: Nederlands
Uitgever: Meulenhoff Meulenhoff; pocket-editie)
Bijzonderheden: 1989/3e dr./72 p./paperback
Beschikbaar: 4 exemplaren
Prijs: € 3,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Voor haar in 1951 geschreven novelle 'Valentino' ontving Natalia Ginzburg (Palermo, 1916) in het jaar van verschijning, 1957, de belangrijke Stega-prijs. De ik-figuur Catarina, een jonge vrouw, die onderwijzeres is, woont samen met haar ouders en haar enige broer Valentino, met wie ze tenslotte alleen acherblijft.
Liefde, die vluchtig opflakkert en snel weer verdwijnt, en eenzaamheid zijn voor deze personages kenmerkend. Valentino is een van die typisch mannelijke figuren van Natalia Ginzburg, een egoistische zwakkeling met een besluiteloos karakter; ijdel en zonder ambities, lui en verwend door zijn familieleden, ondrgaat hij lijdzaam de dingen, slechts erop gericht ieder probleem te vermijden.
Natalia Ginzburg laat de ik-vertelster Valntino's portret schetsen. Ze zet de man duidelijk neer tegen zijn achtergrond en legt geleidelijk en in alle rust, met een lichte ironie, zijn innerlijk blot. Op luchige toon roert ze subtiel het thema van Valentino's homoseksualiteit aan, zonder zelf veel commentaar te leveren of langs psychologische weg te interpreteren.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.