Dantzig, Rudi van - Voor een verloren soldaat

Schrijver:
Titel: Voor een verloren soldaat
ISBN: 9029513705
Taal: Nederlands
Uitgever: De Arbeiderspers (Grote ABC; no. 550)
Bijzonderheden: 1986/3e dr./256 p./paperback/prima
Beschikbaar: 3 exemplaren
Prijs: € 4,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Het is vijfendertig jaar geleden dat Nederland is bevrijd: Amsterdam heeft haar Canadese oud-strijders een ontvangst bereid. De herinnering aan het laatste oorlogsjaar brengt Jeroen, de hoofpersoon van "Voor een verloren soldaat", in verwarring. De verlossing van de onderdrukking werd voor de toen twaalfjarige jongen een obsederende ervaring toen een bevrijder met hem een intieme vriendschap forceeerde.
Over de herinnering aan deze verloren soldaat gaat dit boek van Rudi van Dantzig, die tot de duizenden kinderen behoorde die tijdens de hongerwinter naar de provincie werden geëvacueerd. Voor de meesten was dat een indringende ervaring, een volstrekt buiten elk patroon vallende en vervreemdende 'vakantie'.
De roman begint met het vertrek van Jeroen naar Friesland. Hij komt bij een vriendelijke vissersfamilie terecht in een desolate kuststreek.
Ogenschijnlijk redt hij zich aardig maar er is veel dat hem verwart, zoals het verlangen naar Jan, een vriendje uit Amsterdam dat ook naar Friesland is geëvacueerd. Tijdens de bevrijding duikt Wolt op: de relatie tussen de jongen en de soldaat beschrijft Van Dantzig met ingehouden subtiliteit. De jongen ondergaat de vriendschap en het voornamelijk lichamelijke contact met de bevrijder intens. Eenmaal terug in Amsterdam, dat in een feestroes verkeert, blijft Jeroen verbeten naar zijn verloren soldaat zoeken. Vijfendertig jaar later, kijkend naar televisiebeelden van oud-strijders, beseft hij dat de werkelijkheid van het gevecht om zijn bevrijding weinig heeft overgelaten.
'Voor een verloren soldaat' werd bekroond me de Geert Jan Lubberhuizenprijs 1986.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.