Bailey, Paul - Een smetteloze jeugd; vert. (uit het Engels) doo

Schrijver:
Titel: Een smetteloze jeugd; vert. (uit het Engels) door Monique de Vré. - Vert. van: An immaculate mistake; scenes from childhood and beyond. - 1990.
ISBN: 9789050931557
Taal: Nederlands
Uitgever: Amber
Bijzonderheden: 1991/1e dr./156 p./paperback
Beschikbaar: 3 exemplaren
Prijs: € 3,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Deze jeugdherinneringen van de Engelse schrijver Paul Bailey geven een prachtig beeld van de jaren veertig en vijftig en vormen een schitterend eerbetoon aan zijn moeder, die reinheid en onberispelijk gedrag als de belangrijkste kwaliteiten in het leven van een mens beschouwde. De jonge Bailey groeide op met het besef dat hij een 'schoonheidsfoutje' was. Zijn moeder verkeerde in de veronderstelling dat zij geen kinderen meer kon krijgen en dat voorbehoedsmiddelen achterwege konden blijven. Later vertelt de moeder dat hij zodoende als voor zijn geboorte bestemd was om een bijzonder kind te worden.
De 'professor', die 'over meer hersens beschikte dan goed voor hem is', heeft als jongen de ambitie een groot Shakespeare-acteur te worden, terwijl de moeder Shakespeare een uitgesproken 'snob' vindt, die waarschijnlijk moeite had met spreken, omdat de taal die hij bezigde nooit over de lippen van verstandige mensen zou komen. De middelbare scholier speelt niet alleen enthousiast in schooldrama's, maar ontdekt tot zijn schrik ook zijn voorkeur voor jongens. Zijn liefde voor het 'Oscar Wildetype' verbergt hij voor zijn moeder, al kan hij de afwijzing voor militaire dienst niet voor haar verhullen.
Wie echter denkt dat de auteur in zijn boek wraak neemt op de dominante moederfiguur, komt bedrogen uit. Paul Bailey weet een buiengewoon gevoelig, melancholiek en liefdevol beeld op te roepen in een beknopte, heldere stijl, waardoor zijn memoires een uniek voorbeeld van autobiografische literatuur zijn.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.