Bailey, Paul - Zonden; vert. (uit het Engels) door W.A. Dorsman

Schrijver:
Titel: Zonden; vert. (uit het Engels) door W.A. Dorsman-Vos. - Vert. van: Trespasses
Taal: Nederlands
Uitgever: Bruna
Bijzonderheden: 1972/1e dr./190 p./paperback
Prijs: € 8,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
'Baileys tweede en jongste roman heb ik in een paar uur uitgelezen en daarna bij herhaling weer ter hand genomen om er weer in te lezen' 'In de reacties op zijn eerste roman ('Huize Jerualem', Contact) viel de nadruk op het feit dat een jongeman (Bailey was toen dertig jaar) een roman geschreven had die blijk gaf van een inzicht dat zelfs bij een veel oudere, geroutineerde auteur als merkwaardig zou worden gezien.
Nu 'Zonden' drie jaar daarna verschenen is, bespeur ik in de reacties van enkele vooraanstaande critici een niet onbelangrijke verschuiving: ze geven nu blijk van eerbied tegenover Baileys kunnen. Wegens de vernuftige, streng functionele experimentele bouw, het vakmanschap, maar meer nog wegens het belang en de ernst van de materie verdient 'Zonden' zo'n gunstig onthaal volkomen. (James Brockway in de NRC).

De jonge onderwijzer Ralph Hicks is geestelijk gebroken na de zelfmoord van zijn al te liefdevolle vrouw. De roman neemt de vorm aan van Ralphs poging, in een zenuwinrichting gedaan, de scherven aan elkaar te lijmen door alles eerst heel aarzelend en verbrokkeld op te schrijven en hierdoor ook tot inzicht in het eigen falen, zijn eigen 'zonden' te komen.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.