Komrij, Gerrit - Over de bergen

Schrijver:
Titel: Over de bergen
Taal: Nederlands
Uitgever: De Arbeiderspers (Grote ABC; no. 695)
Bijzonderheden: 1990/2e dr. (ing.)/238 p./goed
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Na een reis van zes uur in een rammelende trein, langs ravijnen en door nauwe, rotsachtige dalen bereikt Pedro Sousa e Silva, moe van het leven en de society in Lissabon, het land van zijn dromen. Het is in de verst afgelegen, meest geisloleerde provincie van zijn land. Een groot, verlaten landhuis staat daar, dat ooit door zijn voorouders werd bewoond. De vervallen staat waarin het verkeert deert hem niet; hij heeft aanvankelijk alleeen oog voor de idylle.
Die komt overweldigend op hem af.
De afgelegenheid van de provincie maakt dat hij in aanraking komt met gebruiken en gewoonten die hij voor uitgestorven hield. Hij leert de kleine, haast middeleeuwse dorpsgemeenschap kennen, hij sluit vriendschap met de 'fidalgos' van de streek en de plaatselijke 'padre'. Zijn verdere bestaan lijkt voorbestemd tot een leven van kalmte en simpele genoegens.
Maar al snel blijkt zich achter het exotische gordijn een samenleving te verschuilen die is gebaseerd op angst en achterdocht. Het eenzame huis, met zijn Moorse zalen en krakende vloeren, wordt tot inzet van een verbeten oorlog. Alles blijkt anders dan het leek. Het eerst zo begeerde isolement wordt tot een regelrechte gevangenschap wanneer een hysterische jongedame, uit het quasi-mondaine milieu dat Pedro verfoeide en voorgoed achter zih gelaten dacht te hebben, in het kleine dorp haar intrede doet. Wat volgt is een verhaal van vernedering en uitbuiting, van hoogmoed en wraak in een gemeenschap die de afschaffing van een totalitair bewind alleen maar van horen zeggen kent en waarvoor de hoofdpersoon, mèt zijn idealen, uiteindelijk moet buigen om te overleven.
In 'Over de bergen' krijgt de lezer over een streek, in het Europa van de jaren tachtig, een heel ander beeld voorgeschoteld dan hij gewend is uit de reisboeken. De roman confronteert hem met de realiteit achter de romantische facade.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.