Brand, Anton - Palmslag; novellen

Schrijver:
Titel: Palmslag; novellen
ISBN: 9029015624
Taal: Nederlands
Uitgever: Meulenhoff
Bijzonderheden: 1983/1e dr./174 p./paperback
Beschikbaar: 3 exemplaren
Prijs: € 3,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De titelnovelle van 'Palmslag', de tweede bundel van Anton Brand (geboren 1953), speelt zich af in Israël. Tegen de achtergrond van een moderne samenleving waarin de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog en de dreiging van het geweld voortdurend aanwezig zijn, ontwikkelt zich de vriendschap tussen de acteur Johan Syberg en de journalist Oscar Koster. Op weg naar de gouden stad Jeruzalem lijken de vrienden langzaam maar zeker ineen te schuiven - maar dan is de achtergrond allang geen decor meer.
'Palmslag' is behalve een liefdesgeschiedenis ook een speurtocht naar wat overbleef van de idealen van de jaren zestig.
'Dames in blauw' is in Athene gelokaliseerd. Schrikgodinnen voeren de reiziger niet alleeen langs de pijlers van de cultuur, ze leiden hem ook naar zwembaden en straathoeken waar jongens als Kostas rondhangen. Een kind nog - en een obsessie. De keuze tussen het gevoel en het verstand voert tot het inzicht dat niemand zichzelf, of zijn lot, ontloopt.
'Het wonder van het weerzien' speelt zich af onder de Zuidfranse zon, waar ongastvrijheid bloeit en wantrouwen tiert. Yves is het evenbeeld van Gerben, de vriend van vroeger - of is het alleen maar verbeelding? En al die bedreigingen - inbeelding of niet? Als angst de fantasie eenmaal voedt, lijkt het of de werkelijkheid ophoudt te bestaan.
'Erik Blok' is het dertienjarige jongetje dat door de straten dwaalt die Anton Brand ook in zijn debuut, 'Het aardse gebeuren' (1978) al beschreef. Zijn tweelingbroer is verongelukt, zijn ouders verliezen zichzelf in hun verdriet. Als hij het station bereikt, staan hem vele wegen open: de ouverture van een hechte, verrassende novellenbundel.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.