Couperus, Louis - De komedianten

Schrijver:
Titel: De komedianten
Taal: Nederlands
Uitgever: Atheaneum-Polak & Van Gennep (Grote Bellettrie Serie)
Bijzonderheden: 1968/6e dr. = 2e bij A-P & v G./328 p./geb. met stofomslag
Prijs: € 8,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Het heftig bewogen leven van de Romeinse keizertijd is Louis Couperus nader geweest dan de - ogenschijnlijk - majestueuze kalmte van het vroeg-Pericleische Athene. Burger van Rome heeft Couperus zich voor alles geoeld, vervuld van weemoed om de welkende antieke schoonheid, weemoed om de architraven, neergetort op een eens levend Forum Romanum. Vanuit deze gevolswereld heeft Couperus zich het beste kunnen inleven in de beschavingen die ten ondergang neigen, onverschillig of het betrof een negentiende-eeuws Den Haag, het wereldrijk van Alexander de Grote of Rome uit de eerste eeuwen van onze jaartelling.
'De komedianten', een roman geschreven tijdens de Eerste Weeldoorlog, roept met ongekend evocatieve kracht Rome voor ons op. Jeruzalem is gevallen en verwoest, de Germanen zijn voorlopig gepacificeerd. Rome waant zich in de voorzomer van zijn glans en macht. Toch vallen ongemerkt de schaduwen langer; de herfst kondigt zich aan...Door de ogen van zijn twee 'ondeugende bengels', zoals Couperus zich in een brief uitdrukt, Cecilius en Cecilianus, deel uitmakend van en rondriezend toneelgezelschap, voert Couperus de lezer door een Rome met zin nauwe steegjes en brede pleinen, met zijn tafelschuimers en retoren, met zijn parasieten en deftige hovelingen, met op de achtergrond de tiran, keizer Domitianus.
Verder lezen

GOED VERKEERD uit Utrecht

Logo GOED VERKEERD

HERENLITERATUUR VOOR BEIDERLEI KUNNE. Uw bestelling wordt per e-mail bevestigd. Betaling vooraf, waarna spoedige en correcte verzending op basis PostNL-tarief volgt. Afhalen en bezoek (uitsluitend op afspraak!) mogelijk. Actieve zoekdienst homo-logische boeken. Stel uw vraag!

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij GOED VERKEERD

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met GOED VERKEERD
  • Na uw bestelling ontvangen u en GOED VERKEERD een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van GOED VERKEERD vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • GOED VERKEERD kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.