Korporaal, T.L. - Als een lelie onder de doornen. De beschrijvi

Schrijver:
Titel: Als een lelie onder de doornen. De beschrijving van de kerkzegels van de Nederlandse Hervormde Kerk.
Taal: Nederlands
Uitgever: Boekencentrum
Bijzonderheden: 1996, gebonden, 388 blz. goed
Beschikbaar: 3 exemplaren
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 3,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Zegels hebben iets dat ons intrigeert. Verzegelde stukken mogen niet door onbevoegden geopend worden, zodat met het zegel een zekere geheimzinnigheid is verbonden. Ook dienen ze ertoe de echtheid van documenten te bekrachtigen. Dat geeft aan het zegel gezag. Het gebruik van zegels dateert van lang geleden. Koningen en rechters bezegelden stukken, pausen en bisschoppen zegelden vanaf de zesde eeuw, kapittels, abdijen en kloosters volgden later. Toen na de reformatie in de Nederlanden Hervormde gemeenten waren geïnstitueerd voelden de kerkenraden spoedig de behoefte aan een eigen zegel. Op attestaties voor lidmaten die naar elders vertrokken diende het ertoe, de identiteit en de betrouwbaarheid van de betrokkene te bevestigen. Meestal waren Bijbelteksten of zinnebeeldige voorstellingen de grondslag voor de protestantse zegels.
Bij de archiefdienst van de Nederlandse Hervormde Kerk worden verscheidene collecties kerkzegels bewaard. Voor het eerst worden deze aangevuld met gegevens uit de gemeenten zelf, nu ontsloten. Het resultaat is een publicatie die de beschrijvingen en illustraties van alle bekende zegels bevat - waarvan de oudsten tot circa 1572 teruggaan. Ook de laatste jaren zijn echter nog zegels ontworpen. Hun functie is nu veelal die van een logo of herkenningsteken op briefpapier of op de omslag van het kerkblad. Hooguit verlenen ze 'cachet' aan officiële stukken.
De gegevens over herkomst en betekenis van de afbeeldingen en randschriften in combinatie met de illustraties (alle zegels zijn afgebeeld!) kunnen ons op een bijzondere manier inleiden in de geschiedenis van de Nederlandse Hervormde Kerk en haar gemeenten. Dit werk voegt voor hen die in de kerkgeschiedenis geïnteresseerd zijn een dimensie aan hun bronnen toe.
Verder lezen

J.M. v/d Meer

J.M. v/d Meer uit Alphen aan den Rijn

Logo J.M. v/d Meer

Goed verpakt en snel geleverd. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Naar België en Duitsland zullen de verzendkosten meestal 7.95 euro bedragen.
Brievenbuspost wordt verzonden met postnl, binnenlandse pakketpost met DHL, maar anders mogelijk op aanvraag.
Bij bestellingen buiten Nederland, België of Duitsland is het minimum bestelbedrag € 15,-
Verzending van pakketten naar een DHL-servicepunt mogelijk.
Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.
Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Korporaal, T.L. - Als een lelie onder de doornen. De beschrijving van de kerkzegels van de Nederlandse Hervormde Kerk.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij J.M. v/d Meer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met J.M. v/d Meer
  • Na uw bestelling ontvangen u en J.M. v/d Meer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van J.M. v/d Meer vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • J.M. v/d Meer kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.