Kok, Ina / Smit, Ester / Bedaux, Jan / Webbink, Dinand - Van de

Schrijver:
Titel: Van de bovenste plank. Twintig jaar bijzondere aanwinsten Athenaeumbibliotheek 1985-2005. Fotografie: Mark Koopmans
Uitgever: Deventer Stadsarchief
Bijzonderheden: 2005, paperback, ingenaaid, 132 blz. groot form. goed
Prijs: € 5,00
Verzendkosten: € 3,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Schitterende middeleeuwse handschriften, levensgrote anatomische uitklapboeken, incunabelen, atlassen en kinderboeken. De zestig spectaculairste aanwinsten van de Athenaeumbibliotheek te Deventer van de afgelopen twintig jaar zijn voor een bijzondere expositie van de plank gehaald.
Deze fraai geïllustreerde catalogus is evenals de tentoonstelling opgebouwd rond vier thema's: handschriften, oude drukken, Deventer en Overijssel.
Binnen elk thema treft men een verrassende diversiteit aan. Zo zijn er middeleeuwse handschriften met prachtige miniaturen te bewonderen, maar ook een kolossaal antifonarium (een boek met Gregoriaanse gezangen) uit het begin van de zestiende eeuw en een bijzonder zeventiende-eeuws album amicorum (vriendenboek).
Tot ongeveer 1520 was Deventer de belangrijkste drukkersstad in de Lage Landen. Van de 25 incunabelen (boeken gedrukt vóór 1501) die de afgelopen twintig jaar verworven zijn, worden er acht behandeld. Daarnaast zijn zes postincunabelen (boeken gedrukt tussen 1501-1540) beschreven. Deze vroege drukken zijn veelal versierd met mooie houtsneden.
Ook het thema Deventer zit vol verrassingen. Bijzonder zijn de atlasjes van de kaartdrukker Jan de Lat. De leerboeken van uitgeverij Kluwer uit circa 1900 met beweegbare platen, zoals de bijna levensgrote 'De anatomische mensch', vormen een aparte categorie. Bovendien is er een keuze gemaakt uit de talrijke in Deventer uitgegeven kinderboekjes uit de negentiende en begin twintigste eeuw.
Tenslotte bevat het thema Overijssel bijzondere drukken uit bekende drukkerssteden als Zwolle en Kampen, maar ook uit plaatsen die als boekenstad minder bekend zijn, zoals Almelo, Hasselt en Steenwijk.
Een inleiding over het antiquarisch aanschafbeleid van de laatste twee decennia gaat aan de afzonderlijke beschrijvingen vooraf.
Verder lezen

J.M. v/d Meer

J.M. v/d Meer uit Alphen aan den Rijn

Logo J.M. v/d Meer

Goed verpakt en snel geleverd. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Bij bestelling van meerdere boeken wordt verzending gecombineerd en betaalt u maximaal 4,95 euro (binnen Nederland )
Naar België en Duitsland zullen de verzendkosten meestal respectievelijk 7.95 en 8,95 euro bedragen.
Verzending vindt plaats met postnl voor brievenbuspost. Bij pakketpost wordt soms voor DHL gekozen.
Bij bestellingen buiten Nederland, België of Duitsland is het minimum bestelbedrag € 15,-

Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.
Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Kok, Ina / Smit, Ester / Bedaux, Jan / Webbink, Dinand - Van de bovenste plank. Twintig jaar bijzondere aanwinsten Athenaeumbibliotheek 1985-2005. Fotografie: Mark Koopmans

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij J.M. v/d Meer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met J.M. v/d Meer
  • Na uw bestelling ontvangen u en J.M. v/d Meer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van J.M. v/d Meer vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • J.M. v/d Meer kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.