Meiden, Anne van der - De markt van geloven. Ontsokkeling, vern

Schrijver:
Titel: De markt van geloven. Ontsokkeling, vernieuwing en verandering in geloofsgemeenschappen.
Taal: Nederlands
Uitgever: Ten Have
Bijzonderheden: 1999, paperback, 160 blz. goed
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Geloofsgemeenschappen veranderen meestal maar langzaam, ook als ze aanhang verliezen. Er bloeit binnen hun structuren geen krachtig vernieuwings- en veranderingsbeleid op.
De grote kerken hebben geen Research en Development-afdeling, zoals organisaties die hebben om in de pas te blijven met de markt en zijn niet in staat tot een krachtige heroriëntatie op de markt van geloven.
Ze bieden nog unieke, vertrouwde en bijdetijdse vormen van dienstverlening aan, maar onderkennen er de moderne marktkracht niet van. Sommigen betreuren de ontsokkeling van oude waarheden en belijdenissen en wensen de oude palen voorshands niet te verzetten. Anderen huppelen vlindervlotte theologietjes en relietrendjes na. Wat mensen echt zoeken en hoe marktmechanismen en communicatieprocessen werken bij de aanbieding van geestelijke dienstverlening, is in de officiële kerken en andere geloofsgemeenschappen nauwelijks onderwerp van onderzoek. En ondertussen groeien de niet-geregistreerde geloofsgemeenschappen in aantal en omvang. Nieuwe bewegingen van vele soorten spiritualiteit zuigen mensen weg uit oude verbanden. Kennelijk leveren de oude gemeenschappen niet meer wat moderne, mondige mensen vragen. Gaat het dan overal slecht in de geloofsgemeenschappen? Integendeel. Er is nog veel trouw, er zit zeker beweging aan de basis, maar er groeit ook verzet tegen regels, verouderde patronen van bestuur en verkilling door formaliteiten.
De bekende hoogleraar communicatiewetenschappen Anne van der Meiden laat zien dat grote groepen mensen niet in een geloofscrisis maar in een kerkcrisis zitten: mensen zoeken vaak onbewust naar een nieuwe reformatie, voelen dat de oude kerkstructuren stroef werken, treffen elkaar bemoedigend in allerlei zelfgemaakte verbanden, hopen op vernieuwingsimpulsen en vragen naar het management van veranderingen. Zit er al een nieuwe reformatiegolf in de lucht, die alle geloofsgemeenschappen mee zal voeren?
Hoe verwerk je de ontsokkeling, hoe vernieuw je en hoe stuur je veranderingen? Vragen die Van der Meiden als de beste kan beantwoorden.
Verder lezen

J.M. v/d Meer

J.M. v/d Meer uit Alphen aan den Rijn

Logo J.M. v/d Meer

Goed verpakt en snel geleverd. Voor pakketpost wordt uitgegaan van verzending met DHL. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Naar België zullen de verzendkosten meestal 7 euro bedragen.
Bij bestellingen buiten Nederland, België of Duitsland is het minimum bestelbedrag € 15,-
Verzending van pakketten naar een DHL-servicepunt mogelijk.
Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.
Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Meiden, Anne van der - De markt van geloven. Ontsokkeling, vernieuwing en verandering in geloofsgemeenschappen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij J.M. v/d Meer

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met J.M. v/d Meer
  • Na uw bestelling ontvangen u en J.M. v/d Meer een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van J.M. v/d Meer vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • J.M. v/d Meer kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.