Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Quinn, James Brian - Intelligente ondernemingen. Een nieuw mode

Schrijver:
Titel: Intelligente ondernemingen. Een nieuw model voor een nieuwe tijd.
ISBN: 9789025408022
Taal: Nederlands
Uitgever: Contact Business Bibliotheek
Bijzonderheden: 1994, hardcover, stofomslag, 536 blz. goed
Prijs: € 7,00
Verzendkosten: € 5,95 (binnen Nederland)
Meer info:
Op kennis en service gebaseerde systemen zullen de economie ingrijpend veranderen. In de jaren negentig halen bedrijven geen concurrentievoordeel uit superieure producten, maar uit een onovertrefbaar management van hun menselijk en intellectueel kapitaal. Het bezit van grondstoffen, fabrieken en machines is niet genoeg om de concurrent te verslaan. Dergelijke materiële zaken zijn gemakkelijk na te maken ofte overtreffen.
Economisch voordeel valt te behalen uit ongrijpbare zaken als technologische vooruitgang, hogere kennis en uitstekende en creatieve service aan de klant; dit geldt zowel voor dienstverlenende bedrijven als voor productiebedrijven.
Prof. Quinn stelt dat bedrijven zich moeten concentreren op een paar kernactiviteiten, en die maximaal moeten exploiteren. Functies waarin een onderneming niet 'de beste ter wereld' is (of het nu boekhouden, distributie of reclame betreft), moet zij afschaffen of uitbesteden. Zo wordt een onderneming alert, gedecentraliseerd en plat, waardoor zij haar menselijk kapitaal beter kan benutten dan andere bedrijven. Wellicht neemt ze ook een andere structuur aan, wordt ze een 'spinnenweb', een 'uiteengespatte ster' of een 'netwerk'. Door haar kernactiviteiten verder te ontwikkelen wordt ze de beste ter wereld. Ze drukt de overheadkosten, ze vermorzelt de bureaucratie, motiveert haar medewerkers en creëert op die manier meer waarde, zowel voor de klant als voor de aandeelhouders.
Met inspirerende voorbeelden (Honda, Apple, Wal-Mart) toont de auteur aan welke analyses en strategieën nodig zijn om een bedrijf te veranderen in de intelligente onderneming van de toekomst.
Verder lezen

J.M. v/d Meer

zakelijk

J.M. v/d Meer uit Alphen aan den Rijn

Logo J.M. v/d Meer

GEEN REACTIE ONTVANGEN: CONTROLEER UW SPAMBOX.
Goed verpakt en snel geleverd. Aangegeven verzendkosten zijn de kosten binnen Nederland.
Bij bestelling van meerdere boeken wordt verzending gecombineerd en betaalt u maximaal 5.95 euro (binnen Nederland )
Naar België zullen de verzendkosten meestal 7.95 euro bedragen.
Verzending vindt plaats met postnl voor pakketpost kan soms voor DHL of DPD worden gekozen.
Is het verzendadres niet in Nederland, België of Duitsland dan is het minimum bestelbedrag € 15,-

Let u vooral op het juist invullen van uw emailadres. U ontvangt 2 x een bevestigings-email. 1 van boekwinkeltjes en 1 van de verkoper.
Privacy: De door de koper verstrekte gegevens worden door ons alleen gebruikt als verzendgegevens en contactinformatie betreffende de geplaatste bestelling. Zij worden niet gedeeld met derden.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 1 werkdag contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Quinn, James Brian - Intelligente ondernemingen. Een nieuw model voor een nieuwe tijd.