Meyrink, Frank (pseudoniem van Leonard Beuger) - Gottliebs dood

Schrijver:
Titel: Gottliebs dood
ISBN: 902952958
Taal: Nederlands
Uitgever: Arbeiderspers - Privé Domein nr. 214
Bijzonderheden: Verzorgde paperback met flappen, 267 pag. Net exemplaar, naam van vorige eigenaar op schutblad, verder goed.
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 15,00
Verzendkosten: € 3,85 (binnen Nederland)
Meer info:
Met veel liefde en oog voor detail beschrijft Frank Meyrink in zijn dagboek de laatste jaren uit het leven van de beroemde pedagoog, cultuurfilosoof, architect, dichter en regisseur en niet te vergeten oprichter van de 'New School', Johann Gottlieb Freudenacker (1915-1992). Meyrink, een van de jongeren uit Gottliebs kring, huisvriend, intimus en bloedbroeder - raakte bijna idolaat van zijn oudere vriend en schreef zijn fascinatie van zich af in dit minutieuze dagboek. Als een ware Eckermann bezocht Meyrink zijn leermeester en idool vrijwel dagelijks in diens woning en deed opmerkelijk nauwgezet verslag van alle conversaties en gebeurtenissen, en zijn eigen overwegingen daarbij. De lezer kan zich voortdurend een beeld vormen van de intelligentie, diepgang, welsprekendheid en wijsheid van de oude meester in de beslotenheid van zijn alledaagse, en ondanks zijn internationale roem tamelijk eenvoudige bestaan in Doesburg. Meyrinks respectvolle en levendige verslag begint in Gottliebs laatste eenzame periode (eind 1990), na de dood van diens geliefde vrouw Liesje, en eindigt - aansluitend op Gottliebs stormachtige liefdesrelatie met de drieënvijftig jaar jongere violiste Annet ten Hove - met zijn tragische dood.
Frank Meyrink (1964) was van 1984 tot 1992 verbonden aan de New School. Daarna werkte hij enige tijd aan de heruitgave van Gottliebs geschriften. Hij is theaterwetenschapper en vertaler Duits en Middel-Hoog-Duits (ridderromans).
(Frank Meyrink is in werkelijkheid een pseudoniem van Leonard Beuger. Het boek is dus een hoax binnen de biografische reeks Privé Domein! Het is in feite een soort pastiche van Eckermann's Gespräche mit Goethe.)
Verder lezen

STARING uit Zutphen

particulier

Logo STARING

De verzenkosten die bij de boeken zijn vermeld, gelden voor verzending binnen Nederland.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Meyrink, Frank (pseudoniem van Leonard Beuger) - Gottliebs dood

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij STARING

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met STARING
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en STARING een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van STARING vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • STARING kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.