Brink, Lowie - Bibliografie en foto-overzicht van de Nederlands

Schrijver:
Titel: Bibliografie en foto-overzicht van de Nederlandse schoolwandkaarten (1801-1975)
ISBN: 9789081205412
Taal: Nederlands
Uitgever: Antiquariaat De Wereld aan de Wand
Bijzonderheden: 2008, 1ste druk, 2de oplage, 390 pp, 699 ill. in kleur, incl. cd, linnen band, 30 x 21 cm, nieuwstaat
Prijs: € 45,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Over dit boek werd geschreven:

"Al de kennis die de auteur de afgelopen veertien jaar heeft verzameld op het gebied van de Nederlandse schoolwandkaarten is nu gebundeld in een standaardwerk met haast 700 illustraties. Een mooi vervolg op De wereld tussen twee stokken, waarin niet de afbeeldingen van, maar de verhalen over de schoolwandkaarten centraal stonden. ... De bibliografie is ingedeeld in de geest van de Nederlandse schoolwandkaart: duidelijk, eenvoudig en nuttig. Met links een afbeelding van de beschreven kaart en rechts de belangrijkste kaartgegevens. Een aantal registers maakt het zoeken gemakkelijk."
in: Geografie, 17 (2008), nr. 3, p. 44 en 47

"Opnieuw wordt duidelijk welke enorme variëteit aan kaarten verschenen is sinds 1801."
in: Geo-Info, 5 (2008), nr. 4, p. 172

"Enkele jaren terug publiceerden de twee auteurs een Geschiedenis en recentelijk ook een Bibliografie en foto-overzicht van de Nederlandse schoolwandkaarten (1801-1975), waarmee de geschiedenis der Nederlandse schoolkartografie definitief op de kaart werd gezet."
in: Geo-Info, 6 (2009), nr. 9, p. 14

"Met deze bibliografie is een fantastisch naslagwerk voor schoolkaartliefhebbers beschikbaar, en voor beheerders van collecties van publieke instellingen is dit werk hopelijk een stimulans om wandkaarten (verder) te ontsluiten in de beschikbare catalogi, zodat zichtbaar wordt wat er van dit specifieke materiaal als cultureel erfgoed ons rest. ... Door het speurwerk van de auteur is overzicht ontstaan in de productie van schoolwandkaarten van de verschillende Nederlandse uitgevers. ... In deze bibliografie zijn 1093 schoolwandkaarten beschreven. De beschrijvingen berusten voor circa tweederde op autopsie. De auteur heeft 694 wandkaarten gefotografeerd. De foto's zijn genomen van wandkaarten uit de collectie van de auteur of van wandkaarten uit een publieke kaartenverzameling."
in: Caert-Thresoor, 27 (2008), nr. 4, p. 117-118

"Vrijwel alle schoolwandkaarten die in een periode van 175 jaar in Nederland zijn uitgegeven zijn in beeld gebracht en beschreven. De rijk geïllustreerde uitgave geeft een overzicht van de kaarten die zeer bepalend zijn geweest voor de cartografische kijk op de wereld van veel mensen."
in: Boekenpost, 16 (2008), nr. 94, p. 37

"De schoolwandkaarten die tussen 1801 en 1975 zijn uitgegeven zijn terug te vinden in boekvorm. Schoolwandkaarten zijn meestal niet erg gedetailleerd: ze bevatten vaak weinig versieringen en opsmuk. Juist dat weglaten van details en versieringen maakt de kaart uit de negentiende en de twintigste eeuw zo bruikbaar en duidelijk. Antiquariaat De Wereld aan de Wand vond het daarom hoog tijd voor een bibliografie en foto-overzicht."
in: Schooljournaal, (2008), nr. 11, p. 24
Verder lezen

Wereld a/d Wand uit Nijmegen

particulier

Logo Wereld a/d Wand

De Wereld aan de Wand is een antiquariaat gespecialiseerd in wandkaarten. Algemeen bekend is de toepassing van wandkaarten in het onderwijs. Een groot deel van onze verkoopcollectie bestaat dan ook uit schoolwandkaarten van Nederlandse makelij.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Brink, Lowie - Bibliografie en foto-overzicht van de Nederlandse schoolwandkaarten (1801-1975)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Wereld a/d Wand

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Wereld a/d Wand
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Wereld a/d Wand een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Wereld a/d Wand vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Wereld a/d Wand kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.