J. DELANDTSHEER (ed.) - Iusti Lipsi Epistolae, Volume XIV: 1601

Schrijver:
Titel: Iusti Lipsi Epistolae, Volume XIV: 1601, Iusti Lipsi Epistolae
Uitgever: , Brussel, KVAB, ,
Bijzonderheden: Gebonden in linnen band, 2006, 591 p.
Prijs: € 99,00
Verzendkosten: € 6,99 (binnen België)
Meer info:
In 1978 werd het eerste deel van de Iusti Lipsi Epistolae gepubliceerd. Exact 400 jaar na het overlijden van Iustus Lipsius verscheen nu volume XIV van de reeks. Bij het begin van elk deel worden de voornaamste interessepunten van de correspondentie van dat jaar opgeroepen. Naast een literatuurlijst is er ook een concordantietabel tussen de Inventaire (een ander werk uit 1968) en het betreffende deel, en een lijst van de gepubliceerde brieven opgenomen. Elke brief wordt voorafgegaan door een inleidend gedeelte met een samenvatting en een overzicht van bestaande versies. Het wordt eventueel aangevuld met biografische informatie van de correspondent, bijzonderheden over de overlevingsgeschiedenis en informatie van de correspondent. De brieven zelf, voor zowat 95 procent in het Latijn geschreven, worden eventueel voorzien van een kritisch apparaat en daarna toegelicht in een veelzijdig commentaar dat zich qua periode uitstrekt van de Oudheid tot Lipsius' eigen tijd. Citaten en anekdotes worden geidentificeerd of toegelicht. Vermelde personen krijgen een korte biografische notitie. Occasioneel komen epigrafische of numismatische bronnen aan bod. Ook Lipsius' (her-)uitgaven en plannen komen, net als de publicaties en projecten van collega's geregeld ter sprake. Ten slotte vindt men in de brieven ook verslagen van en reflecties op contemporaine gebeurtenissen of geruchten hierover. Ieder deel wordt afgesloten door een uitvoerige Index nominum. Bij het verschijnen van het laatste deel van de reeks, met de correspondentie van 1606, zullen ook de brieven worden opgenomen die na het verschijnen van het betreffende deel aan het licht kwamen. Er wordt ook een overkoepelende index voorzien, evenals een volledige concordantietabel, waarin alle verschillen tussen de Inventaire en Iusti Lipsi Epistolae worden aangegeven.
Verder lezen

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.