N/A; - exotische verbeeld 1550-1940 boeren en verre volken in d

Schrijver:
Titel: exotische verbeeld 1550-1940 boeren en verre volken in de Nederlandse kunst // Picturing the exotic : peasants and outlandish people in Netherlandish art / Het Exotishe Verbeeld 1550-1950, Picturing the Exotic 1550-1950: Peasants and Outland...
Uitgever: , Zwolle, Waanders, 2002**,
Bijzonderheden: Gebonden, 304 pagina's, 50 zwart-witfoto's, nederlands/English. fine !! ISBN 9040088033.
Prijs: € 99,00
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
De grote negentiende-eeuwse wereldtentoonstellingen, zoals ze gehouden werden in Londen en Parijs, zijn welbekend. Minder bekend is hoe deze grote exposities vaak het in- en uitheemse bij elkaar brachten. De boeren- en visserscultuur van het eigen continent werd, als sprak het vanzelf, op een lijn geplaatst met de culturen van ???primitieve??™ volkeren ver buiten Europa.Deel 53 van het Nederlands Kunsthistorisch Jaarboek verdiept zich in de vele manieren waarop boeren en wilden in de loop der tijd door Vlaamse en Nederlandse kunstenaars werden verbeeld. Sinds de zestiende eeuw is het exotische vele malen uitgebeeld, bijvoorbeeld op schilderijen en prenten, maar ook in hof- en andere feesten, in verzamelingen zoals de ???Kunst- und Wunderkammer??™, in de cartografie of in vroege etnografische geschriften zoals reisverslagen, kosmografieen, kostuumboeken etc. Centraal in alle bijdragen staat telkens de vraag hoe zich dit in- en uitheemse exotisme heeft ontwikkeld.Nederlands Kunsthistorisch Jaarboek volume 53 (2002), als nieuw !
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.