PUTEANUS, Erycius; - Erycius Puteanus' Sedigh leven, daghelycks

Schrijver:
Titel: Erycius Puteanus' Sedigh leven, daghelycks broodt (1639). Ingeleid, uitgegeven en toegelicht door Hugo Dehennin,
Uitgever: , Gent, Secretariaat van de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde, 1999.,
Bijzonderheden: Gebrocheerd, originele uitgeversomslag, 16x24cm. ISBN 9072474252.
Prijs: € 21,00
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
Literaire tekstedities en bibliografieen, 1. Deze uitgave en studie van Erycius Puteanus' Sedigh Leven, Daghelycks Broodt (Leuven 1638), in de verbeterde en uitgebreide druk van 1639, wil de 'vergeten' figuur van deze humanist (Venlo 1574-Leuven 1646) en zijn Nederlandstalig dichtwerk opnieuw onder de aandacht brengen. De inleiding bij deze uitgave belicht vooral het programmatisch-poeticale karakter van de bundel en de manier waarop de 366 kwatrijnen - een voor elke dag van het jaar - als epigram functioneren.Met Sedigh Leven wilde Puteanus de 'borgherlijcke herten' van zijn tijd leefregels voorhouden die wortelen in het christelijke en neostoicijnse gedachtegoed. Toch is deze bundel meer dan een schier eindeloze opsomming van dorre morele voorschriften. De lezer krijgt een boeiende, vaak speelse kijk op de meest uiteenlopende aspecten van het dagelijkse leven in de eerste helft van de zeventiende eeuw. De editeur heeft via de annotaties getracht de vaak moeilijke, want compact geschreven verzen voor de moderne lezer toegankelijk te maken en te situeren tegen de achtergrond van klassiek en eigentijds gedachtegoed en stijlopvattingen. Boek is als nieuw.
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

PUTEANUS, Erycius; - Erycius Puteanus' Sedigh leven, daghelycks broodt (1639). Ingeleid, uitgegeven en toegelicht door Hugo Dehennin,

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.