DHANENS, Elisabeth; - DE RING VAN SINT-DUNSTAN. DE VOORMALIGE S

Schrijver:
Titel: DE RING VAN SINT-DUNSTAN. DE VOORMALIGE SINT-PIETERSABDIJKERK EN HAAR KUNSTPATRIMONIUM,
Uitgever: Gent, Provinciebestuur Oost-Vlaanderen, 2003
Bijzonderheden: softcover onder geillustreerde kartonomslag in kleur, 205 x 295mm., 189pp., zeer mooie en uitgebreide illustratie in kleur en z/w. ISBN 9074311458.
Prijs: € 25,00
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
Geprikkeld om te weten hoe de toenmalige Sint-Pietersabdijkerk (op het Sint-Pietersplein in Gent) er zou uitzien, verdiepte Elisabeth Dhanens zich met overgave in die verdwenen abdijkerk. In haar nieuwste boek reconstrueert en visualiseert ze de bouwgeschiedenis van deze voorganger van de huidige O.-L.-Vrouw-Sint-Pieterskerk, vanaf het prilste begin (10de eeuw) tot de aanvang van de abdijkerk (eind 16de eeuw werd de vorige abdijkerk gesloopt). Ze neemt ons mee op een boeiende tocht langs zeven eeuwen abdijleven in de context van het graafschap Vlaanderen. Met vrijheid van geest en grote vakkennis ontwikkelt Dhanens inspirerende hypothesen. Gedreven en scherpzinnig evoceert ze ook de kunstschatten die de abdijkerk van deze machtige benedictijnerstichting ooit herbergde. Hoe is de ring van Sint-Dunstan, aartsbisschop van Canterbury, in de Gentse abdijkerk beland? Elisabeth Dhanens (?° Eeklo, 1915) was de pionier van de studie van het kunstpatrimonium op provinciaal niveau en verzorgde acht delen van de Inventaris van het kunstpatrimonium van Oost-Vlaanderen. Als alomgewaardeerde autoriteit op kunsthistorisch gebied publiceerde ze ook over onder meer Giovanni Bologna, het Lam Godsretabel, de gebroeders van Eyck, Rogier Van der Weyden en Hugo van der Goes. Boek is in zeer goede staat.
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

DHANENS, Elisabeth; - DE RING VAN SINT-DUNSTAN. DE VOORMALIGE SINT-PIETERSABDIJKERK EN HAAR KUNSTPATRIMONIUM,

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.