Stefaan Hautekeete (ed) - Tekeningen uit Nederlands Gouden Eeuw

Schrijver:
Titel: Tekeningen uit Nederlands Gouden Eeuw, In de verzameling van Jean de Grez
Uitgever: Belgium, Snoeck Publishers , 2007
Bijzonderheden: Museum of Fine Arts, Rembrandthuis, S-Ludwig Museum, Expo: 20/4-1/7/07 (Bxl), 01/09-25/11/07 (A'dam), 06/03-24/05/08 (Aachen), Paperback, 295x240mm, 288p, Dutch (NL) edition ISBN-13: 9789053496435. ISBN 9053496432.
Prijs: € 25,00
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
Tijdens de eerste helft van de 17de eeuw kenden handel, wetenschap en cultuur in de Nederlandse Republiek een buitengewone bloei. Kunstenaars gingen zich specialiseren in diverse genres waarnaar een grote vraag bestond op de snel ontluikende, vrije markt. De kopers kwamen uit de burgerlijke elite, die naast schilderijen, voor het eerst ook papierkunst begon te verzamelen. De voorkeur ging uit naar puntgave, knap gecomponeerde taferelen in kleur. Dergelijke autonome tekeningen versierden, keurig ingelijst, de wanden van burgerwoningen of werden verzameld in mappen. Ook compositie- en figuurschetsen, oorspronkelijk opgezet als oefening, ter instructie van leerlingen of als ontwerpen voor schilderijen en gravures, vonden nu hun weg naar fervente collectioneurs. De tentoonstelling exploreert de veelheid aan stijlen, technieken en functies, die de Nederlandse tekenkunst typeert aan de hand van bijna 100 bijzondere bladen uit de gehele 17de eeuw. De belangrijkste stromingen en personaliteiten komen tot leven in deze rijk geschakeerde selectie, die alle populaire onderwerpen belicht. Gaande van landschappen en stadsgezichten over marines, portretten en gezichten op Italie, tot bijbelverhalen, genretaferelen en studies van figuren of dieren, bieden deze tekeningen een levendige blik op het bonte maatschappelijke leven in de 17de-eeuwse Nederlandse Republiek. Uit alle stukken spreekt het verbluffende meesterschap van hun makers waaronder Hendrick Goltzius, Peter Saenredam, Adriaen van Ostade en Rembrandt de grootste faam genieten.
Verder lezen

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Stefaan Hautekeete (ed) - Tekeningen uit Nederlands Gouden Eeuw, In de verzameling van Jean de Grez

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.