Marc Mees, Rob Belemans, Luc Ceulemans, Leen Huet en Petra Maclot

Schrijver:
Titel: Bergmann en Berckmans. Schetsen en beelden uit het 19de eeuwse Lier
Uitgever: Lier, Liers Genootschap voor Geschiedenis, 2010
Bijzonderheden: Softcover, 272 pagina's ., 21x29.5cm, met dvd van o.m. composities van Stinglhamber
Prijs: € 25,00
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
De jeugdherinneringen van de Vlaamse schrijver en voorman Frans Willems (1793-1846) en van Gustave Stinglhamber (1842-1916), in de eerste decennia van de 20ste eeuw voorzitter van de Vincentianen, vertaald door Anke Van den Bremt. Beiden brachten hun vakanties door in Lier, de eerste in het gekende gezin Bergmann, de andere bij de familie Berckmans op het landgoed Ringenhof.Bergmann & Berckmans neemt u mee naar het 19de-eeuwse Lier. Breng een lange zomerse dag door bij de familie Berckmans op het landelijk gelegen Ringenhof. Bezoek het gezin Bergmann in hun statige herenhuis op de Grote Markt. De jeugdherinneringen van Gustave Stinglhamber en van Frans Willems aan hun vakanties te Lier brengen u in de leefwereld en de woonkamer van de lokale burgerij. Het dialect van die dagen wordt vergeleken met het huidige Liers aan de hand van een ongekende tekst van Anton Bergmann. Een boeiende bouwgeschiedenis van het bekende, maar ook mysterieuze Ringenhof besluit deze overvloedig en volledig in kleur geïllustreerde publicatie. Naast tekst en illustratie bevat deze uitgave tevens een dvd met opnames van het Lierse dialect en van de muziekstukjes uit de tekst van Frans Willems en enkele composities van Gustave Stinglhamber.
Verder lezen

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Marc Mees, Rob Belemans, Luc Ceulemans, Leen Huet en Petra Maclot - Bergmann en  Berckmans. Schetsen en beelden uit het 19de eeuwse Lier

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.