DILLEN, Annemie. - HET GEZIN, A-DIEU ? EEN CONTEXTUELE BENADERI

Schrijver:
Titel: HET GEZIN, A-DIEU ? EEN CONTEXTUELE BENADERING VAN GEZINNEN IN ETHISCH, PEDAGOGISCH EN PASTORAALTHEOLOGISCH PERSPECTIEF.
Uitgever: Brussel, Koninklijke Vlaamse Academie van Belgie voor Wetenschappen en Kunsten, 2009
Bijzonderheden: Geillustreerde kartonomslag in kleur, 24x16.5 cm., 639 pp. ISBN 9789065690456.
Prijs: € 39,00
Verzendkosten: € 6,99 (binnen België)
Meer info:
Het gezin wordt vaak geidealiseerd. Dit boek laat zien hoe vandaag over gezinnen gedacht kan worden en stelt duidelijk dat het gezin niet zomaar een privezaak is. In dialoog met menswetenschappelijke studies ontwikkelt de auteur een theologische en ethische visie over hedendaagse gezinnen. De spanning tussen idealen en ervaringen vormt het uitgangspunt van een reflectie over fundamentele en levensbetrokken thema's. De auteur stelt vragen zoals: Welke rol speelt de natuurwet in het begronden van ethische normen omtrent gezinsleven ? Wat betekenen verantwoordelijkheid en naastenliefde ? En kunnen we de liefde van een ouder voor een kind echte naastenliefde noemen, of staat de sterke betrokkenheid naastenliefde juist in de weg ? Doorheen het boek wordt gewezen op het belang van het oog hebben voor conflicten en moeilijkheden in gezinnen. De gezinswerkelijkheid wordt gekenmerkt door ambiguiteit. De auteur gaat dieper in op visies omtrent ouderschap en stelt daarbij dat ouders niet 'perfect' moeten zijn, maar wel 'goed genoeg'. Ouders en gezinnen hebben nood aan ondersteuning door anderen, door het maatschappelijke middenveld en door de staat. Sociaal isolement kan een bedreiging vormen voor het gezinsleven. De auteur wijst ook op het belang van het gezin als mini-democratie en als morele leerschool. Ouders die maatschappelijke waarden willen meegeven zoals gelijkheid en rechtvaardigheid, moeten die thuis consequent zelf toepassen, ten opzichte van elkaar en ten opzichte van de kinderen. Dit geldt niet enkel voor de opvoeding in het algemeen, maar ook voor de religieuze opvoeding van kinderen in gezinnen. Het komt erop aan om kinderen zelf ernstig te nemen als subjecten met een eigen visie, ook op levensbeschouwelijk vlak.
Verder lezen

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

DILLEN, Annemie. - HET GEZIN, A-DIEU ? EEN CONTEXTUELE BENADERING VAN GEZINNEN IN ETHISCH, PEDAGOGISCH EN PASTORAALTHEOLOGISCH PERSPECTIEF.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.