Wim Van Dooren/ Lieven Verschaffel en Patrick Onghena. - Reken

Schrijver:
Titel: Rekenen of algebra? Gebruik van en houding tegenover rekenkundige en algebraische oplossingswijzen bij toekomstige leerkrachten.
Uitgever: Leuven, Universitaire Pers, 2001
Bijzonderheden: Paperback, Nederlands, originele uitgeversomslag, 16x24 cm., 218 pp. ISBN 9789058671042.
Prijs: € 20,00
Verzendkosten: € 6,99 (binnen België)
Meer info:
Studia Paedagogica : 30. Bij de overgang van de lagere naar de secundaire school worden leerlingen geconfronteerd met heel wat nieuwe leergebieden. Zo worden zij bijvoorbeeld geintroduceerd in de algebraische redeneerwijze. Voor heel wat leerlingen verloopt deze introductie in de algebra echter niet probleemloos. In het verleden werd reeds heel wat onderzoek gedaan omtrent de moeilijkheden die leerlingen ondervinden bij het leren van algebra, naar de oorzaken die aan de basis van deze moeilijkheden liggen en naar mogelijke manieren om deze moeilijkheden te voorkomen en te remedieren. Verschillende auteurs halen aan dat de leerkracht een belangrijke rol bekleedt in de overgang van leerlingen van rekenkunde naar algebra, maar stellen tegelijk ook dat 'there is a grave scarcity not only of models of the teaching of algebra but also of literature dealing with the beliefs and attitudes of algebra teachers.' (Kieran, 1992, p. 394). Daarom hebben we onze aandacht in dit boek gericht op deze centrale beinvloedende factor in het leerproces van algebra: de leerkracht en de oplossingsvaardigheden en opvattingen die deze heeft omtrent rekenkundige en algebraische werkwijzen. Het grootste gedeelte van dit boek wordt besteed aan de rapportering van een empirische studie die we uitvoerden bij 97 aspirant-leerkrachten. In deze groep zaten toekomstige onderwijzers en wiskunderegenten die ofwel pas aan hun lerarenopleiding begonnen ofwel deze beeindigden. Bij hen namen we twee zelf ontwikkelde meetinstrumenten af: Eerst lieten we hen een toets oplossen waarin (willekeurig door elkaar) zes rekenkundige vraagstukken en zes algebraische vraagstukken waren opgenomen. Aan de hand van deze toets konden we het oplossingsprofiel (de gebruikte oplossingsmethoden en de prestaties) van de verschillende groepen aspirant-leerkrachten bepalen en met elkaar vergelijken. Vervolgens legden we de aspirant-leerkrachten een vragenlijst voor waarin we hen vroegen om een evaluatie toe te kennen aan (fictieve) oplossingen van leerlingen voor dezelfde vraagstukken. Zo konden we de invloed nagaan van het eigen oplossingsprofiel van de aspirant-leerkrachten op een aspect van het didactisch handelen (met name de evaluatie). Tenslotte gingen we ook na of het oplossingsprofiel op de vraagstukkentoets en de evaluaties die worden toegekend samenhangen met de wiskundige vooropleiding van de aspirant-leerkrachten.
Verder lezen

Erik Tonen Books uit Antwerpen

zakelijk

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling.
We sturen uw bestelling via verzendpartner POSTNL ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 6.99 Euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Wim Van Dooren/ Lieven Verschaffel en  Patrick Onghena. - Rekenen of algebra?  Gebruik van en houding tegenover rekenkundige en algebraische oplossingswijzen bij toekomstige leerkrachten.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.