PADMOS, Tineke & VANPAEMEL, Geert. - geleerde wereld van Keize

Schrijver:
Titel: geleerde wereld van Keizer Karel. Catalogus tentoonstelling Wereldwijs. Wetenschappers rond Keizer Karel.
Uitgever: Leuven, Universitaire Pers, 2000
Bijzonderheden: Paperback, Nederlands, originele uitgeversomslag, 17.5x25 cm., 427 pp., geillustreerd in z/w en in kleur. ISBN 9789058670717.
Prijs: € 9,99
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
Symbolae Facultatis Litterarum Lovaniensis - Series B : 19. Het intellectuele leven van de Nederlanden kende tijdens de regeerperiode van keizer Karel een uitzonderlijk hoogtepunt. De invloed van het humanisme was voelbaar in alle domeinen van kunst en wetenschap. De ontdekkingsreizen, de snelle technologische vooruitgang en de toegenomen materiele welvaart zorgden voor een ongezien optimisme bij geleerden over de mogelijkheden om de antieke kennis te restaureren en om de wereld te ordenen volgens kosmische beginselen. De meest diepgaande hervormingen vonden plaats in de geneeskunde en de botanie, maar ook de wiskunde, astronomie en cartografie getuigden van een groot dynamisme. Over deze uitermate boeiende evoluties liep in het najaar van 2000 de tentoonstelling Wereldwijs. Wetenschappers rond keizer Karel in het Stedelijk Museum Vander Kelen-Mertens te Leuven. Humanisme en natuurwetenschap, ambacht en astrologie, boekdrukkunst en censuur vinden er hun weerslag in meer dan tweehonderd kostbare objecten -- schilderijen, wandtapijten, wetenschappelijke instrumenten, manuscripten en zeldzame oude drukken. De tentoonstelling tekent een beeld van het wetenschappelijk leven in en om de Leuvense universiteit in de eerste helft van de zestiende eeuw en peilt naar de motieven van de geleerden die gestalte gaven aan de humanistische wetenschap. In de rijk geillustreerde catalogus van deze tentoonstelling De geleerde wereld van keizer Karel wordt elk van de tentoongestelde objecten uitvoerig beschreven en toegelicht door een team van specialisten. De notities brengen een hedendaagse kijk op de renaissance-wetenschap door nieuwe accenten te leggen op minder bekende onderwerpen zoals astrologie en occulte wetenschap, de instrumentmakerskunst, de informatienetwerken, en de materiele cultuur van het wetenschapsbedrijf. De catalogus zet aan tot een vernieuwende kijk op de uitzonderlijke rijke ideeenwereld op de drempel van de moderne tijd.
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

PADMOS, Tineke  & VANPAEMEL, Geert. - geleerde wereld van Keizer Karel. Catalogus tentoonstelling Wereldwijs. Wetenschappers rond Keizer Karel.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.