WAGEMAN, Patty & TEN HOEVE, Stijn (voorw.). - Bron van Betoveri

Schrijver:
Titel: Bron van Betovering - J.W. Waterhouse (1849-1917). Een Bloemlezing uit werken van Ovidius - Dante -Shelley - Keats - Tennyson,.
Uitgever: , Bai/Groninger Museum, 2010
Bijzonderheden: Gebonden, beige linnen hardcover met witte opdruk, 12.7x20.6 cm., 200x250mm, 128 pp., geillustreerd in z/w, nederlandstalige editie. ISBN 9789085864820.
Prijs: € 20,00
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
Deze bloemlezing met gedichten van Ovidius, Dante, Shelley, Keats en Tennyson verschijnt naar aanleiding van de tentoonstelling "J.W. Waterhouse (1849-1917). Betoverd door vrouwen" in het Groninger Museum. Het idee voor deze bundel ontstond vanuit de gedachte dat de literatuur in de negentiende-eeuwse kunst een belangrijke plaats inneemt als inspiratiebron voor kunstenaars van verschillende disciplines. De Britse schilder John William Waterhouse is hiervan een bijzonder en belangrijk voorbeeld. Hij baseerde de voorstellingen van zijn schilderijen veelvuldig op literatuur uit de Klassieke Oudheid en de romantische Engelse literatuuur, maar veroorloofde zich daarin ook veel vrijheid zonder de inhoud van de mythen en gedichten aan te tasten. Hierin stond hij niet alleen. Vele kunstenaars gingen hem voor wanneer we kijken naar de inspiratie die uitging van de geschriften van Ovidius en Dante Alighieri. Wat betreft de romantische Britse literatuur kon Waterhouse zich herkennen in schilders van de Engelse Pre-Raphaelite Brotherhood die hem voorgingen en zich onder meer lieten leiden door de gedichten van Shelley, Keats en Tennyson.
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Erik Tonen Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.