boekenbinder is momenteel afwezig,boekenbinder heeft de volgende melding achtergelaten:

Wegens verbouwing is Boekenbinder t/m 30-04-2024 afwezig

De verkoper verwacht te reageren na 30-04-2024
Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Scott Paul - De parel in de kroon. De verdeling van de buit.

Schrijver:
Titel: De parel in de kroon. De verdeling van de buit.
ISBN: 9789010052391
Taal: Nederlands
Uitgever: zuid-hollandse uitg. amsterdam
Bijzonderheden: 1984. 535 blz. Ned. vert. Tess van Dongen. Paperback. 9789010052391 109 De met de Booker Prize onderscheiden Paul Scott geeft in het vierdelige meesterwerk De parel in de kroon een prachtig beeld van Engelands laatste jaren van koloniaal bestuur over
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De met de Booker Prize onderscheiden Paul Scott geeft in het vierdelige meesterwerk De parel in de kroon een prachtig beeld van Engelands laatste jaren van koloniaal bestuur over India, algemeen erkend als de beste koloniale literatuur van deze eeuw. Op briljante wijze beschrijft hij hierin de levens van Engelsen en Indiërs, die door de onafhankelijkheidsstrijd langzaamaan tegenover elkaar komen te staan.

Tijdens een party bij de Maharanee in Bombay ontmoet Sarah Layton sergeant Guy Perron. Sarah en Guy voelen zich tot elkaar aangetrokken, maar helaas is Sarah maar voor een paar dagen in Bombay. Ze komt haar vader halen, die uit krijgsgevangenschap is teruggekeerd.

Bij hun aankomst in Pankot verneemt Sarah tot haar verbijstering, dat Susan Layton met Ronald Merrick gaat trouwen. Susan vindt dat Edward, na Teddie Binghams overlijden, weer een vader moet hebben.
Hari Kumar wordt na drie uit de gevangenis ontslagen. Merrick wordt sinds het Bibighar-incident aanhoudend bedreigd, omdat men nog niet vergeten is, dat hij zes onschuldige Indiërs gevangen heeft laten nemen.
Merrick valt van zijn paard, aan de gevolgen waarvan, zegt men, hij is overleden. In werkelijkheid wordt hij dood in zijn bed aangetroffen; de lakens met bloed bespat en op de spiegel staat geschreven Bibighar...

De Laytons besluiten het land te verlaten. Onderweg wordt de trein waarin zij reizen overvallen door Sikhs, die alle moslims vermoorden, inclusief Sarah's vriend Ahmed Kasim, die zich in het compartiment van de Engelsen bevindt.

Na driehonderd jaar Britse overheersing valt India ten prooi aan een bloedige deling...
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Scott Paul - De parel in de kroon. De verdeling van de buit.