Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

Scott, Paul - De parel in de kroon Deel I. De verboden oever.

Schrijver:
Titel: De parel in de kroon Deel I. De verboden oever.
ISBN: 9789010051523
Taal: Nederlands
Uitgever: Zuid-Hollandse Uitg.Mij., Amsterdam,
Bijzonderheden: 1984 Paperback, 408pp. goed. 9789010051523 109 De met de Booker Prize onderscheiden Paul Scott geeft in het vierdelige meesterwerk De parel in de kroon een prachtig beeld van Engelands laatste jaren van koloniaal bestuur over India, algemeen erkend a
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
De met de Booker Prize onderscheiden Paul Scott geeft in het vierdelige meesterwerk De parel in de kroon een prachtig beeld van Engelands laatste jaren van koloniaal bestuur over India, algemeen erkend als de beste koloniale literatuur van deze eeuw. Op briljante wijze beschrijft hij hierin de levens van Engelsen en Indiërs, die door de onafhankelijkheidsstrijd langzaamaan tegenover elkaar komen te staan.

Daphne Manners werkt als vrijwilligster in een Brits hospitaal in Mayapore. Daphne ontmoet Hari, een Indiër, die in Engeland is opgevoed en na de dood van zijn vader naar India komt. Bij zijn terugkeer merkt Hari, dat hij zich niet thuisvoelt in India; in Engeland werd hij door de blanken geaccepteerd, maar hier behoort hij tot een lagere klasse.

Politie-inspecteur Ronald Merrick vraagt Daphne ten huwelijk, maar zij wijst hem af. Er is vriendschap tussen Hari en Daphne ontstaan, een vriendschap waar in India een taboe op rust. Hari betreedt hiermee de verboden oever... Merrick waarschuwt Daphne voor de gevolgen, die zo'n vriendschap tussen twee rassen kan hebben.

Bij een nachtelijke ontmoeting worden Daphne en Hari door vijf mannen overvallen waarbij Daphne verkracht wordt. Daphne bezweert Hari niet te vertellen, dat ze elkaar die avond hebben gezien. Maar Merrick heeft zo zijn ideeën over de gebeurtenis. Hij arresteert Hari...
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Scott, Paul - De parel in de kroon  Deel I. De verboden oever.