Rooijen , Constance van . [ isbn 9789058502858 ] - Scheiden zo

Schrijver:
Titel: Scheiden zonder Vrijheid . ( Is gezamenlijk gezag na echtscheiding in het belang van het kind ? ) Proefschrift .
Taal: Nederlands
Uitgever: WLP , Nijmegen .
Bijzonderheden: genaaide paperback in zeer nette staat 4/11 - 2007 - 349 p. - 719 gr.
Prijs: € 30,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Op 19 juni 2007 is Constance van Rooijen gepromoveerd op het proefschrift, getiteld Scheiden zonder vrijheid. In haar boek staat de vraag centraal of gezamenlijk ouderlijk gezag na echtscheiding in het belang van het kind is. De wetgever gaat er kennelijk van uit dat dit wel zo is, want sinds 1998 is in de wet vastgelegd dat beide ouders het gezamenlijk gezag ook na echtscheiding van rechtswege behouden, tenzij dit – zoals in de rechtspraak is aanvaard - niet in het belang van het kind is omdat het in die situatie ‘klem en verloren’ dreigt te raken.
Om de vraag te kunnen beantwoorden of het belang van het kind er inderdaad mee gediend is als beide ouders na de scheiding het gezag blijven uitoefenen, zijn o.m. gescheiden ouders geïnterviewd (gescheiden onder zowel de oude als de nieuwe wetgeving). Uit dit praktijkonderzoek kwam naar voren dat de overgang van vrijwillig gezamenlijk gezag (vóór 1998) naar de verplichte variant (na 1998) geen wezenlijke verandering laat zien in de bereidheid van de ouders om naar consensus ten aanzien van de kinderen te streven (in beide gevallen blijkt die bereidheid zeer groot).
Toch vinden de ouders, die na 1998 zijn gescheiden, de nieuwe regeling beter, omdat die het meeste recht doet aan de gezamenlijke verantwoordelijkheid die ook tijdens het huwelijk bestond. Opvallend is dat deze ouders na de echtscheiding meer de neiging hebben om ook daadwerkelijk, dus niet alleen in theorie, gezamenlijk beslissingen over de kinderen te blijven nemen. Dit zou de conclusie kunnen rechtvaardigen dat het verplicht voortduren van gezamenlijk gezag meehelpt aan het meer betrokken zijn van beide ouders bij het leven van het kind.
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.