Dirk Van de Vijver - Ingenieurs en architecten op de drempel va

Schrijver:
Titel: Ingenieurs en architecten op de drempel van een nieuwe tijd (1750-1830)
Uitgever: , Universitaire Pers, 2010
Bijzonderheden: softcover, Aantal pagina's: 202. geillustreerd. nieuwstaat. ISBN 9789058673145.
Prijs: € 24,99
Verzendkosten: € 5,99 (binnen België)
Meer info:
Dit boek kwam tot stand binnen de context van het onderzoeksproject Ruimte en beleid: ingenieurs, architecten en het ruimtelijke beleid van de overheden 1750-1830. Aanvankelijk opgevat als begeleider bij een wisseltentoonstelling, biedt het boek doorheen introducerende essays een synthetisch perspectief op twee kernvraagstukken uit dit onderzoeksproject: enerzijds de emancipatie, professioneel en maatschappelijk, van de architect en de ingenieur, anderzijds het spanningsveld overheid - architectuur en ingenieurskunde. Deze thema's hebben vandaag, meer dan twee eeuwen na de Verlichting, niets aan actualiteit ingeboet. De behandelde vraagstukken klinken in alle opzichten 'modern', ook op onderwijskundig vlak. Wie zich afvraagt hoe het komt dat architectuur en stedenbouw vandaag in ons land bloeiende universitaire disciplines zijn, krijgt hier een beeld van de complexe wortels die hieraan ten grondslag liggen. Misschien even verrassend is de onmiskenbare aura van het succes die de architectuur en de ingenieurskunde uit de Zuidelijke Nederlanden op het einde van de 18de en in het begin van de 19de eeuw omgeeft. Dit nauwelijks bekende aspect van onze nationale geschiedenis verdient het bijzonder in de verf gezet te worden.
Verder lezen

Erik Tonen Books

Logo Erik Tonen Books

Bedankt voor uw bestelling. We sturen uw bestelling via de koerierdienst DPD, POSTNL en DHL. ** tarief voor alle pakjes ongeacht het gewicht is 5.99 euro voor Nederland en België. U ontvangt van ons altijd een bevestiging en een factuur per e-mail.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Dirk Van de Vijver - Ingenieurs en architecten op de drempel van een nieuwe tijd (1750-1830)

Vanwege structureel onderhoud kunt u geen bestellingen plaatsen tussen 3:00 en 3:20 (GMT +1).
Onze excuses voor het ongemak.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Erik Tonen Books
  • Na uw bestelling ontvangen u en Erik Tonen Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Erik Tonen Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Erik Tonen Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.