Priller, Josef - JG26 'Schlageter'', Geschichte eines Jagdgesc

Schrijver:
Titel: JG26 'Schlageter'', Geschichte eines Jagdgeschwaders 1936-1945
Taal: Duits
Uitgever: Motorbuch Verlag
Bijzonderheden: hardcover, ingebonden,397 pag, div. ill/ foto's, Vz kn E5,95 NL
Prijs: € 21,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Zeer lezenswaardige geschiedenis van dit roemruchte Duitse gevechtseskader, geschreven door de al even beroemde Josef "Pips"[1] Priller, die tijdens de oorlog 101 Geallieerde toestellen neerhaalde.
Priller behaalde zijn eerste luchtoverwinningen in mei '40 boven Frankrijk, vanaf juli '40 nam hij deel aan de Slag om Engeland waarbij hij Duitse bommenwerpers moest escorteren. De luchtoorlog liep in het begin succesvol voor de Duitsers, maar veranderde na een paar maanden in een catastrofe waarbij de Duitsers massale verliezen leden. Priller verloor hierbij zelf twee broer die ook piloot waren.
Na de Slag om Engeland vocht Priller vanaf zijn basis in Frankrijk tegen de geallieerde luchtmacht. Priller werd beroemd toen hij op 6 juni 1944 op eigen houtje Britse en Canadese troepen op de stranden van Normandië aanviel tegen de orders in. Het was de enige luchtaanval op Geallieerde soldaten tijdens D-Day. Dit verhaal en Prillers personage werden later gebruikt in de film 'The Longest Day'.Josef Priller overleefde de oorlog maar stierf in mei 1961 aan een hartaanval.
Verder lezen

DRG uit Velp

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Priller, Josef - JG26  'Schlageter'', Geschichte eines Jagdgeschwaders  1936-1945

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DRG

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DRG
  • Na uw bestelling ontvangen u en DRG een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DRG vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DRG kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.