Boomsma (Nieuwe Niedorp, 15 februari 1953), Graa - De laatste t

Schrijver:
Titel: De laatste tyfoon - Een zoon op zoek naar vader die vlak na WOII naar Indie werd verscheept. Schokkende historische roman over een koloniale oorlog.
ISBN: 9789053331101
Taal: Nederlands
Uitgever: Prometheus - 238 gram - Pb. 186 blz - 12 x 20 x 2 cm.
Bijzonderheden: 1992, 1e druk
Prijs: € 5,50 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Een zoon op zoek naar vader die vlak na WOII naar Indie werd verscheept. Schokkende historische roman over een koloniale oorlog.
Rug goed, iets terug in kleur.

'Maandag 21 juli 1947, zeven uur 's ochtends. Het eerste bataljon stoottroepen van de T-brigade - het eerste vrijwilligersbataljon dat na de bevrijding van Nederland werd gevormd - is de pantservuist van de opmars naar het zuiden vanuit Semarang. Het eerste doel is het villadorp Oerangan, dat door de Britse artillerie in november 1946 bijna volledig in puin is geschoten.' De militaire Operatie Product is begonnen. Het doel: Java bezetten om economisch voordeel te halen en een betere onderhandelingspositie te krijgen. Een van de soldaten is Kerst, de vader van de naamloze hoofdpersoon, die de werkelijkheid van zijn vader en de koloniale oorlog probeert de doorgronden en verslag doet van zijn onderzoek. In 'De laatste tyfoon' voert Graa Boomsma de lezer via direct, beeldend proza mee naar de schokkende gebeurtenissen van toen: in brand gestoken kampongs, gefolterde pemoeda's, bombardementen en beschietingen. De hoofdpersoon geeft een indringend beeld van de wijze waarop zijn vader de oorlog beleefd moet hebben en van de toenemende vervreemding waar deze aan ten prooi viel. 'De laatste tyfoon' is een unieke roman over het trauma van de dekolonisatie. Feit en fictie vermengt Boomsma tot een meeslepend verhaal, dat de lezer tot aan de laatste pagina vasthoudt.

Graa Boomsma (1953) is recensent, vertaler, toneelschrijver, librettist, essayist en romancier. De laatste tyfoon werd eerder gepubliceerd in 1992. Over de manier waarop deze roman destijds resulteerde in twee strafzaken van de Staat de Nederlanden tegen Boomsma doet hij in een nieuw nawoord verslag.

'De laatste tyfoon beschrijft rechtstreeks de smerige oorlog waarover zo lang veelzeggend is gezwegen.' - de Volkskrant

'Ons Vietnam-trauma? (...) Authentiek, historisch juist (..) Een spannend verhaal.' - Vrij Nederland
Verder lezen

Ponsava Books uit Leidschendam

particulier

Logo Ponsava Books

Deelnemer sinds het begin van Boekwinkeltjes in 2002 - mr drs Hans P. van Weeren, Karekietlaan 6, 2261 CK Leidschendam. Bank NL34INGB0000150049. Verzendkosten: alleen de PostNL kosten worden in rekening gebracht. Bij vragen het aparte vragenformulier gebruiken, niet het bestelformulier - die vragen worden vaak niet gelezen. Bij vragen op het bestelformulier geldt het als bestelling. Toezending geschiedt zo mogelijk direct na ontvangst van de bestelling, U ontvangt gelijktijdig een e-mail die als rekening geldt. Op het vragenformulier kunt U ook vooraf vragen wat de verzendkosten zullen zijn of informeren of bijvoorbeeld open verzending mogelijk en goedkoper is. In vakantieperioden kan enige vertraging optreden. Bij niet-verzekerde verzending geschiedt de verzending voor risico van de koper. Paypal mogelijk (tegen een toeslag van 5%). Wereldwijde verzending. Afhalen en annuleren van een bestelling is niet mogelijk.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Boomsma (Nieuwe Niedorp, 15 februari 1953), Graa - De laatste tyfoon - Een zoon op zoek naar vader die vlak na WOII naar Indie werd verscheept. Schokkende historische roman over een koloniale oorlog. Boomsma (Nieuwe Niedorp, 15 februari 1953), Graa - De laatste tyfoon - Een zoon op zoek naar vader die vlak na WOII naar Indie werd verscheept. Schokkende historische roman over een koloniale oorlog.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Ponsava Books

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Ponsava Books
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Ponsava Books een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Ponsava Books vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Ponsava Books kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.