Deze titel kan niet worden besteld.
Deze titel kan nu niet besteld worden. Probeer het later opnieuw

johnson, hugh - Spectrum Wijnatlas onder redactie van Wina Born

Schrijver:
Titel: Spectrum Wijnatlas onder redactie van Wina Born.
ISBN: 9789027405524
Taal: Nederlands
Uitgever: Utrecht, Het Spectrum
Bijzonderheden: 1971, 271 pp, Gebonden zonder s.o. 9789027405524 020 Een van de beste uitgaven op dit gebied.
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Samenvatting
Het is nu bijna 25 jaar geleden dat Hugh Johnsons wereldberoemde World Atlas of Wine voor het eerst verscheen. Sindsdien is het boek over de hele wereld gelezen en door de hoogste autoriteit op wijngebied, het Franse Institut National des Appellations d’Origine (INAO), geroemd als een ‘mijlpaal in de wijnliteratuur’, als ‘onvergelijkbaar’ en ‘onvervangbaar’.
Inmiddels is het in twaalf talen vertaald en door bijna drie miljoen mensen gekocht.
Door wijnliefhebbers en wijnkenners wordt het algemeen beschouwd als een uniek standaardwerk. De vierde editie van dit boek is geheel herzien en geactualiseerd. Het volgt de ontwikkelingen en veranderingen in de wereld van de wijn op de voet. De Oude Wereld heeft de uitdaging aangedurfd met de Nieuwe, met als gevolg nieuwe wetten en andere maatstaven: wijnen die vroeger als obscuur werden beschouwd en wijnstreken die tot voor kort totaal onbekend waren, zijn enorm in opkomst; wijnmakers wisselen hun vakkennis uit met collega’s uit andere streken en landen om van elkaar te leren; de eisen die aan de wijn worden gesteld, worden steeds hoger onder druk van de steeds grotere vraag naar kwaliteit in plaats van kwantiteit. Deze nieuwe editie leidt de wijnliefhebber en vakman door de wijngaarden van de hele wereld zoals deze er in de 21ste eeuw zullen uitzien. Alle 185 kaarten zijn herzien en waar nodig uitgebreid en geactualiseerd. Er zijn ruim 30 nieuwe kaarten aan toegevoegd van wijngebieden die de laatste jaren in opkomst zijn of die zo zijn veranderd dat het nodig was ze opnieuw in kaart te brengen.
Nieuwe diagrammen, tekeningen, foto’s, kleurenillustraties en tabellen ondersteunen en verlevendigen de tekst, die volledig is herschreven en gemoderniseerd, waardoor deze editie minstens weer een volgend decennium zijn waarde als up to date naslagwerk zal behouden. De Spectrum Wijnatlas is een uniek naslagwerk, wat betreft het concept, de cartografie, de leesbaarheid en deskundigheid van de tekst, de fraaie foto’s en de instructieve illustraties.
Toon minder
Recensie(s)
Overzicht van alle w3ngebieden ter wereld, met niet alleen kaarten, maar ook boeiende, geïllustreerde beschrijvingen van wijnhistorie, wijn maken en proeven etc. Deze vierde editie is geheel herzien en geactualiseerd. Ook het kaartenbestand is geactualiseerd en uitgebreid en er zijn 30 nieuwe kaarten aan toegevoegd. De tekst is volledig herschreven en gemoderniseerd. Met veel nieuwe diagrammen, tekeningen, foto's, tabellen en kleurenillustraties. Kaart- en tekstregister. Een van de beste uitgaven op dit gebied. Zie ook: Larousse wijnencyclopedie, a.i.'s deze week.
(Biblion recensie, Redactie..)
Hugh Johnson is the world's pre-eminent writer on wine. First published in 1977, his PocketWine Book sells hundreds of thousands of copies a year. His winning formula of insight, critical appraisal of the world of wine, plus valuable vintage news and wine recommendations has been often-imitated but never bettered. With the publication of his first book, Wine, Johnson established himself at the age of twenty-seven as the most refreshing and authoritative voice on the subject. During the past four decades he has written books that have become landmarks on the subject, including his classic The World Atlas of Wine, co-authored with Jancis Robinson, his Wine Companion, first published in 2003, and The Story of Wine.
Verder lezen

boekenbinder uit Egmond-Binnen

particulier

Logo boekenbinder

Let op! Kijk ook in uw map "ongewenste mail". Soms komen berichten van Boekwinkeltjes.nl daarin terecht.
De opbrengst van Boekenbinder komt ten goede aan museumhoeve Overslot, dé culturele ontmoetingsplek van de Egmonden, met een schelpenmuseum en een wunderkammer met etnografica, naturalia en laagdrempelige kunst en cultuur van hoog niveau! Van maart t/m november ieder weekend van 15.00 tot 18.00 vrij te bezoeken op de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef.

De verkoper zal binnen 5 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

johnson, hugh - Spectrum Wijnatlas onder redactie van Wina Born.