Brouwers, Jeroen - DE LAATSTE DEUR. Essays over zelfmoord in de

Schrijver:
Titel: DE LAATSTE DEUR. Essays over zelfmoord in de Nederlandstalige letteren. GESIGNEERD
Taal: Nederlands
Uitgever: Synopsis, 3e druk februari 1984. Gebonden met stofomslag, 533 pagina's. Ongelezen, goede staat, verkleurd in de tijd.
Bijzonderheden: GESIGNEERD: 'Jeroen Brouwers, EXEL, 23.VII 1991'.
Prijs: € 40,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Een lijvige studie over zelfmoordenaars in de Nederlandstalige literatuur.De trits liefde-literatuur-dood is een steeds weerkerende thematische drieeenheid binnen het oeuvre van Jeroen Brouwers. Over de zelfverkozen dood van een aantal Nederlandse en Vlaamse literatoren gaat dit al jarenlang aangekondigde boek. Vanuit een gevoel van mededogen en solidariteit met hen die in verleden en heden de hand aan zichzelf sloegen (van wie hij er enkelen van zeer nabij heeft gekend), poogt de auteur door een beschrijving van hun leven met behulp van een voorzichtige interpretatie van hun werk een verklaring te geven voor hun ultieme daad. Zijn betoogtrant daarbij is veeleer anekdotisch dan systematisch analyserend. De relatie schrijverschapzelfmoord blijkt overigens niet signifikant. Ofschoon de materie zich bij uitstek leent voor een sensationele behandeling, is Brouwers erin geslaagd op een integere en aangrijpende wijze uiteenlopende figuren als Jan Emiel Daele, Halbo C. Kool, Jan Emmens, Dirk de Witte e.a. te karakteriseren.
Verder lezen

NooitDuur uit Lioessens

particulier
In dit boekwinkeltje wordt gerookt

De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Brouwers, Jeroen - DE LAATSTE DEUR. Essays over zelfmoord in de Nederlandstalige letteren. GESIGNEERD

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij NooitDuur

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met NooitDuur
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en NooitDuur een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van NooitDuur vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • NooitDuur kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 2 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.