Edelfeldt, Inger - Zilver

Schrijver:
Titel: Zilver
ISBN: 9076905150
Taal: Nederlands
Uitgever: Wilde aardbeien
Bijzonderheden: 2003, 1e druk, 33 pp, paperback, nieuw
Beschikbaar: 67 exemplaren
Prijs: € 5,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Het verhaal 'Zilver' van de Zweedse auteur Inger Edelfeldt (1956) is afkomstig uit de bundel Den förunderliga kameleonten (De vreemde kameleon, 1995). Het verhaal gaat over een jonge vrouw die zich in de tijd tussen de wereld van het kind en de wereld van de volwassene bevindt. Voor de jonge vrouw in Zilver is die "tussentijd" een zoektocht naar een nieuwe identiteit, die ze uiteindelijk vindt dankzij een fiets en een spuitbus zilververf.
Edelfeldt hanteert een suggestieve vertelstijl die veel aan de lezer overlaat. Ze is karig met informatie, in Zilver komt de lezer alleen maar te weten wat de ik-figuur, de jonge vrouw, los wil laten. Van het verleden van deze jonge vrouw, de reacties van anderen op haar handelen worden alleen subjectieve puzzelstukjes getoond. Het heeft geleid tot een intrigerend verhaal dat meer vragen oproept dan het beantwoordt.

Inger Edelfeldt
Edelfeldt debuteerde in 1978 met de roman Hustru (Huisvrouw) en heeft nadien een oeuvre van twintig titels op haar naam gezet. Dat bestaat uit korte verhalen, romans, poëzie en jeugdboeken. In haar romans en verhalen thematiseert Edelfeldt onder andere de overgang van de wereld van het kind, de jonge vrouw, naar de wereld van de volwassene. Voor haar personages is het een conflictueuze overgang die ze maar moeilijk kunnen hanteren; ze zoeken hun toevlucht in andere identiteiten, waarbij ze hun lichamelijkheid afwijzen of juist de groteskheid daarvan benadrukken. De wisseling van identiteit kan ook worden gelezen als een expressie van de tegenstelling tussen het uiterlijke sociale leven van een mens en zijn onderbewustzijn. Edelfeldt vindt het belangrijk dat een mens ruimte geeft aan zijn destructieve kanten.

Janke Klok, Groningen 2004, Groningen 2003

Zilver biedt de Nederlandstalige lezer een eerste kennis-making met het werk van Inger Edelfeldt. Het is een voorproeve van een bloemlezing uit haar verhalen die in de loop van 2004 bij Wilde aardbeien zal verschijnen.
Verder lezen

Wilde aardbeien uit Groningen

Logo Wilde aardbeien

Wilde aardbeien is een uitgeverij die naar het Nederlands vertaalde Scandinavische literatuur uitgeeft. Het gaat om in eigen land gerenommeerde of veelbelovende auteurs, die in Nederland nog onbekend zijn en niet door de gevestigde Nederlandse uitgevers worden uitgegeven. Dat kan zijn omdat de auteur te onbekend of het genre te onbemind is; om die reden is een reguliere uitgave commercieel niet haalbaar. Het SVIN vindt deze boeken te bijzonder om ze aan lezers met een neus voor onderscheidende literatuur voorbij te laten gaan. In de reeks verschijnen vertalingen van Deense, Zweedse, Noorse, Finse, IJslandse, Samische, Groenlandse, en Faerøerse auteurs.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Edelfeldt, Inger - Zilver

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Wilde aardbeien

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Wilde aardbeien
  • Na uw bestelling ontvangen u en Wilde aardbeien een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Wilde aardbeien vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Wilde aardbeien kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.