Krishnamurti , Jiddu . [ isbn 9789020254167 ] 1621 - Over Opv

Schrijver:
Titel: Over Opvoeding . ( Geillustreerd met enkele foto's van krisnhnamurti . ) Gesprekken van de Indiase denker - Eensdeels met leerlingen, anderdeels met leraren - Over geestelijke grondslagen voor de opvoeding. In onze samenleving gaan we er -
ISBN: 9789020254167
Taal: Nederlands
Uitgever: Ankh - Hermes .
Bijzonderheden: paperback in nette gelezen staat - 1621 - 2e dr. 1982 - 202 p. - 308 gr - [ isbn 9789020254167 ]
Prijs: € 12,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- van uit dat de geest van het kind door kennisvermeerdering ontluikt en opbloeit. We gieten het kind dus vol kennis, die zijn geest echter alleen maar vervlakt: iemand die slechts functioneert met de kennis die bij hem voorhanden is, is een beperkt mens. Wat is nu het alternatief? Hoe wordt iemand alert en levend? Hoe leert iemand kijken met zijn eigen ogen, luisteren met zijn oren en voelen, helemaal vanuit zichzelf? Van fundamenteel belang bij opvoeden is het inzicht, dat er geen enkel essentieel verschil bestaat tussen leraar en leerling. Beide functioneren in het creatieve leerproces op gelijk niveau. De werkelijke wisselwerking leraar-leerling vindt al direct plaats als er door beide écht geluisterd, geobserveerd en begrepen wordt. De gesprekken in dit boek voerde Krishnamurti met de leerlingen (eerste deel) en de leraren (in het tweede gedeelte) van twee scholen in India, die hij begeleidt. De hele problematiek rond opvoeden wordt hierin besproken: de verschillende geaardheid van de wetenschappelijk en de meer religieus ingestelde geest, wat kennis is en wat intelligentie, vrijheid, orde, gevoeligheid; angst, geweld en concurrentie; de juiste geestelijke instelling en meditatie worden eveneens besproken. Vanuit deze totale problematiek komt Krishnamurti tot de werkelijke wortels van onze samenleving.
Recensie(s)
Van deze bekende hindoe-filosoof (1895-1986) is in dit boek een aantal gesprekken gebundeld. Het eerste deel bevat gesprekken met kinderen; het is goed leesbaar en niet ingewikkeld. Het tweede deel bevat gesprekken met leraren; deze gesprekken graven dieper en zijn soms moeilijk te volgen. De thema's zijn in beide gedeeltes dezelfde: vrijheid, kennen, leren, gewaarworden, liefde, openheid, bewustwording. Hoe ongrijpbaar Krishnamurti soms ook is, het blijft boeiend hem te lezen en over zijn religieuze en filosofische uitspraken na te denken. Onder de vele goeroes is hij nog steeds één van de betere.
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

zakelijk

Logo DE  ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Krishnamurti , Jiddu .  [ isbn 9789020254167  ] 1621 - Over Opvoeding . ( Geillustreerd met enkele foto's van krisnhnamurti . ) Gesprekken van de Indiase denker - Eensdeels met leerlingen, anderdeels met leraren - Over geestelijke grondslagen voor de opvoeding. In onze samenleving gaan we er - Krishnamurti , Jiddu .  [ isbn 9789020254167  ] 1621 - Over Opvoeding . ( Geillustreerd met enkele foto's van krisnhnamurti . ) Gesprekken van de Indiase denker - Eensdeels met leerlingen, anderdeels met leraren - Over geestelijke grondslagen voor de opvoeding. In onze samenleving gaan we er -

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
    Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
  • Identiteit verkoper:
    Bocurio
    Kamer van Koophandel nummer: 34138285
    NL001177745B36
    http://www.bocurio.nl
  • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.