Monnartz, Rainer - Hürtgenwald 1944-1945, battlefield gids

Schrijver:
Titel: Hürtgenwald 1944-1945, battlefield gids
ISBN: 9783938208687
Taal: Duits
Uitgever: Helios
Bijzonderheden: nw.staat, 182 pag, gelumb. softcover, vele foto's kl/zww en ill, Vz.kn. E 4,45/ NL
Beschikbaar: 2 exemplaren
Prijs: € 22,95 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- Mooi en handig gidsje in zakformaat voor uw eigen Hürtgenwald Battlefieldtour
- De bloedige Slag om het Hürtgenwald, eind 1944, is -volkomen onterecht- een 'vergeten' veldslag die plaats vond okt-'44- feb '45 in de omgeving van Aken. In dit gebied lag de Siegfriedlinie of Westwall, die op deze plaats uit twee verdedigingslinies bestond.
- De 5 maanden (!) durende gevechten in het Hürtgenwald hebben nooit veel aandacht gekregen in de naoorlogse geschied-schrijving. Dit heeft verschillende redenen:
- De strijd om het Hürtgenwald werd voorafgegaan door de Operatie Market Garden cq. Slag om Arnhem en viel samen met het Duitse Ardennen-offensief, die beide veel meer publiciteit kregen.
- Alle Amerikaanse aanvallen op het plaatsje Schmidt, het strategische doel van de gevechten, werden aanvankelijk door de Duitsers afgeslagen, ten koste van grote geallieerde verliezen (meer dan 30.000 man) wat PR-technisch niet goed uitkwam. NB. De Duitsers verloren ongeveer evenveel manschappen......
- rijkelijk geïllustreerd met foto's en kaartjes
Verder lezen

DRG uit Velp

Logo DRG

Airwar & Market Garden Battlefieldtours, boeken & DVD, publicaties, onderzoek, lezingen op gebied van Krijgsgeschiedenis mn. WO2, Luchtoorlog '40-'45, Market Garden '44,

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Monnartz, Rainer - Hürtgenwald 1944-1945, battlefield gids

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DRG

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met DRG
  • Na uw bestelling ontvangen u en DRG een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DRG vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • DRG kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.