Mickael Bouffard-Veilleux & Arjan Van Dixhoorn - De Gouden Eeuw

Schrijver:
Titel: De Gouden Eeuw Viert Feest
ISBN: 978-90-5662-834
Taal: Nederlands
Uitgever: Paperback 159 pagina's | Nai Uitgevers | november 2011
Bijzonderheden: In nieuwstaat
Prijs: € 25,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Beschrijving
Na het succesvolle De Gouden Eeuw begint in Haarlem richt het Frans Hals Museum de aandacht op geschilderde feesten uit de zeventiende eeuw. Het boek De Gouden Eeuw viert feest is de publicatie bij de gelijknamige tentoonstelling. Het is een uitbundig boek dat een verrassend beeld geeft van de feestende mens, gezien door de ogen van onze zeventiende-eeuwse meesterschilders. De Gouden Eeuw viert feest geeft voor het eerst een overzicht van uiteenlopende geschilderde, zeventiende-eeuwse feesten. Het laat de lezer kennis maken met enkele van de allermooiste voorbeelden en werpt een nieuw licht op de kleding, de houdingen en gebaren van de afgebeelde figuren, de artistieke uitdagingen voor de schilders, en de zeventiende-eeuwse humor en feestcultuur.

Schilders als Frans Hals, Dirck Hals, Jan Miense Molenaer en Jan Steen brachten in hun kleurrijke schilderijen allerlei feestvierende personen en uitgelaten gezelschappen in beeld, variërend van boerenkermissen en carnaval tot rijke buitenpartijen, rederijkersfeesten en schuttersbanketten. Deze feestelijke taferelen hebben vaak een geestige ondertoon. Ze tonen vrolijke figuren, verkleedpartijen en elegante omgangsvormen, maar ook ongeremde losbandigheid en humoristische contrasten tussen arm en rijk. Feesten waren een bijzonder populair onderwerp in de schilderkunst van de Gouden Eeuw. Er werden in deze periode meer eigentijdse feesten in beeld gebracht dan ooit daarvoor.
Verder lezen

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Mickael Bouffard-Veilleux & Arjan Van Dixhoorn - De Gouden Eeuw Viert Feest

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij annasboeken

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met annasboeken
  • Na uw bestelling ontvangen u en annasboeken een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van annasboeken vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • annasboeken kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.