Molnar, Ferenc - bew. P.G. WODEHOUSE - vert. Leonard Beuger - H

Schrijver:
Titel: Het Gaat om het Spel (The Play's the Thing)
Taal: Nederlands
Uitgever: Modern Dutch 2011
Bijzonderheden: tekstboekje; paperback met slappe kaft, 106 blz, NIEUW, ongebruikt
Beschikbaar: 4 exemplaren
Prijs: € 7,50
Verzendkosten: € 3,65 (binnen Nederland)
Meer info:
Opm: Geschreven voor een bezetting van zes heren en één dame, maar kan uitstekend gespeeld worden met vier heren en drie dames!

De populaire stukken van Ferenc Molnár (1878-1952) werden in de loop der jaren vaak gebruikt als basis voor musicals en films. Zijn Spiel im Schloss werd in 1926
door P.G. Wodehouse deskundig omgevormd tot de succesvolle boulevardkomedie The Play''s the Thing, en in 1984 nog eens door Tom Stoppard tot het muzikale stuk Rough Crossing, met drie songs van André Prévin.

De beroemde toneelschrijver Turai, komt samen met zijn co-auteur en partner op bezoek in een kasteel aan de Italiaanse Rivièra. Ze hebben de jonge componist Albert Adam meegebracht, met wie ze een musical aan het schrijven zijn.
Albert's vriendin, de ster-zangeres Ilona, blijkt ook op het kasteel te logeren. Toevallig horen de drie mannen hoe in de kamer naast die van hen Ilona het hof gemaakt wordt door haar oude vlam, de beroemde acteur Almady. En Ilona lijkt daar niet ongevoelig voor... - Albert is natuurlijk in alle staten.
Om te voorkomen dat Albert in een gruwelijke depressie raakt - wat niet bevorderlijk zou kunnen zijn voor de kwaliteit van hun vrolijke musical ! - verzint Turai een list. Diezelfde nacht nog schrijft hij een toneelstuk waarin de suggestieve teksten die de mannen ongewild hebben afgeluisterd opeens een onschuldige betekenis krijgen, en deel lijken uit te maken van een scène die Ilona en Almady aan het repeteren waren.

Het Gaat om het Spel is een luchtig geheel, waarin echter en passant allerlei technieken en gebruiken van acteurs en toneelschrijvers op een satirische manier besproken worden èn meteen worden toegepast. Het is bij uitstek een stuk voor liefhebbers van het (toneel)spel.
Verder lezen

STARING uit Zutphen

particulier

Logo STARING

De verzenkosten die bij de boeken zijn vermeld, gelden voor verzending binnen Nederland.

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Molnar, Ferenc - bew. P.G. WODEHOUSE - vert. Leonard Beuger - Het Gaat om het Spel (The Play's the Thing)

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij STARING

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met STARING
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en STARING een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van STARING vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • STARING kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.