Harskamp , Anton van . [ isbn 9789043501989 ] - Het Nieuw-reli

Schrijver:
Titel: Het Nieuw-religieuze Verlangen . ( De kernvraag in Het nieuw - religieuze verlangen is: Waarom zet juist in een steeds verder seculariserende cultuur het nieuw - religieuze verlangen door? In zijn antwoord wijst de auteur op de toegenomen -
ISBN: 9043501980
Taal: Nederlands
Uitgever: Kok , Kampen . ( - individualisering: die stelt mensen voor onoplosbare problemen, bijvoorbeeld als het gaat om de dood en het kwaad. -
Bijzonderheden: paperback in als nieuwe staat - 2712 - 2e dr 2010 - 311 p - 460 gr
Prijs: € 12,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Voor oplossingen worden mensen tot religie 'gedrongen', zo oppert hij. Een nadere bespreking wijdt hij aan het evangelicalisme, dat de dominante vorm van het nieuwe christendom wordt. In zijn slotbeschouwing stelt Van Harskamp dat een massieve aanval vanuit de theologie op de nieuwe religiositeit niet werkt, omdat de individualisering niet alleen de nieuwe religiositeit in het leven heeft geroepen, maar ook het christelijk geloof, de kerken. en de, theologie beslissend heeft beïnvloed.

Deze studie beschrijft een actuele problematiek rond secularisatie en religie. De auteur doet dit vanuit verschillende disciplines: sociale en theologische wetenschappen, theologie en psychologie. De vraag die hij wil beantwoorden, luidt: hoe kan het dat christelijke godsdienstigheid afneemt en tegelijk het religieuze verlangen van individuen toeneemt? Eerst gaat hij in op het begrip secularisatie waarvoor hij een nieuwere invulling beschrijft. Belangrijk daarbij is dat moderniteit zich uit in 'individualisering' en 'ont-traditionalisering' van de samenleving en daaraan koppelt hij de nieuwe ontwikkelingen inzake het religieuze veld. Dit vult hij concreter in met beschrijvingen van 'new age' en 'evangelicalisme', stromingen die passen bij deze moderniteit. Kwaad en tijd, eigen dood en verveling vormen vier factoren waar rond zich religiositeit opdringt. Het boek eindigt met de vraag hoe kerk en theologie zich moeten gedragen in het licht van nieuwe religiositeit. Voor wetenschapsbeoefenaars en kerkelijke leiders op alle niveaus is dit boek aan te bevelen.
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

zakelijk

Logo DE ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Harskamp , Anton van . [ isbn 9789043501989 ] - Het Nieuw-religieuze Verlangen . ( De kernvraag in Het nieuw - religieuze verlangen is: Waarom zet juist in een steeds verder seculariserende cultuur het nieuw - religieuze verlangen door? In zijn antwoord wijst de auteur op de toegenomen -

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Bocurio
  Kamer van Koophandel nummer: 34138285
  NL001177745B36
  http://www.bocurio.nl
 • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.