Siebelink, Jan - VERDWAALD GEZIN

Schrijver:
Titel: VERDWAALD GEZIN
ISBN: 90-290-2931-5
Taal: Nederlands
Uitgever: Meulenhoff, Amsterdam; 1993
Bijzonderheden: Paperback,306 pp, licht holle rug, in zeer goede staat
Prijs: € 5,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Verdwaald gezin speelt in een Nederlandse provinciestad. Het is twee weken voor Kerstmis 1956. Hugo Sprenger, de vader, fantaseert op zijn kantoor in het Stadsarchief over een ander spannender bestaan. De moeder, Paula, in het huwelijk met Hugo gevlucht om aan haar naargeestige ouderlijk huis te ontsnappen, droomt van een grootse en gelukkige toekomst voor haar dochter Noortje, bijna zeventien, leerlinge aan de MMS, aantrekkelijk en uitdagend zonder dat zelf echt te beseffen. Het huwelijk van de ouders is slecht, maar daar hebben beiden zich bij neer gelegd; over scheiden wordt hooguit gemijmerd. Door de bezetenheid waarmee de moeder het geluk van haar dochter wil forceren en de vader op zoek gaat naar eign geluk, vindt de dochter in het gezin geen echte geborgenheid en stort zij zich in vluchtige verhoudingen met vriendjes. Toch zijn de leden van het gezin met elkaar verbonden en blijven ze bij elkaar; radicaal breken deed met slechts bij hoge uitzondering in die nu nauwelijks voorstelbare tijd, waarin de televisie een bijzonder verschijnsel was waarnaar je bij de buren ging kijken, waarin de seksuele opvoeding bestond uit dr. Dupuis' boekje Uw lichaam een tempel, dat stiekem op de stoel naast het bed van de opgroeiende jeugd werd gelegd, en waarin het eindbal van de stedelijke dansschool het hoogtepunt was van het jaar.
In Verdwaald gezin heeft Jan Siebelink, vlak voor de oorlog geboren en opgegroeid in de jaren vijftig, heel genuanceerd de 'sensibiliteit' van die, van ons alweer zo verre, naoorlogse periode weergegeven.
Verder lezen

Azucena Boek uit Winschoten

particulier

Logo Azucena Boek

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Siebelink, Jan - VERDWAALD GEZIN

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Azucena Boek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Azucena Boek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Azucena Boek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Azucena Boek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Azucena Boek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.