Ajouaou , Mohamed . [ isbn 9789490385033 ] - Imam Achter Tralie

Schrijver:
Titel: Imam Achter Tralies . ( Casestudie naar de Islamitisch Geestelijke Verzorging in Nederlandse Penitentiaire Inrichtingen met Bouwstenen Voor een Beroepsprofiel . ) Naar de positie van de moskee-imam in Nederland is inmiddels het nodige onderzoek -
Taal: Nederlands
Uitgever: Pamac uitgeverij . ( - verricht. Over de positie en activiteiten van de imam in het publieke domein weten we nog weinig. -
Bijzonderheden: paperback in zeer nette staat - 3512 - 1e dr. 2010 - 504 p - 915 gr - 4,7 cm dik
Prijs: € 20,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
- In deze leemte voorziet deze studie die zich specifiek richt op de praktijk van de islamitisch geestelijk verzorger bij Justitie. Hoe is deze praktijk ontstaan en hoe ontwikkelt ze zich? Wat is haar identiteit en wat zijn haar theologische fundamenten? Beschikt ze over eigen 'pastorale werkmodellen'? Wat is het eigene van de islamitisch geestelijk verzorger ten opzichte van de moskee-imam en ten opzichte van zijn christelijke en humanistische collega's? Hoe gaat hij of zij om met kwesties als schuld, berouw, religieuze diversiteit binnen de islam, secularisme, integratie, loyaliteit, democratie en de rechtstaat? En wie of wat rekent de islamitisch geestelijk verzorger tot zijn aandachtsgebied? Moslims alleen? Wat en wie is een 'moslim' dan? Hoe ziet de 'zorgvraag' van een moslim (gedetineerde) eruit? Wat verwacht hij of zij van de islamitisch geestelijk verzorger en voldoet deze aan deze verwachtingen?

Al deze vragen en meer komen aan de orde in deze empirische casestudie. Met etnografische benadering brengt Ajouaou een bijzonder complex terrein in kaart. Hij doet daarbij niet alleen verslag van de empirie. Hij werkt ook talloze islamitische theologische noties die in deze empirie voorkomen theoretisch uit. Zijn uitgangspunt is dat de islamitisch theologische noties niet statisch van aard zijn, maar zich in dialoog met de sociale context steeds ontwikkelen.

Deze studie is relevant voor de verdere ontwikkeling van de islamitisch geestelijke verzorging bij Justitie, alsook in de zorginstellingen en bij defensie. Voorts zijn de verkregen inzichten relevant voor de Nederlandse opleidingen islamitische theologie en andere wetenschappelijke disciplines op het gebied van islam- en religiestudies. En voorts voor andere geïnteresseerden in processen van emancipatie van religieuze minderheden. De bevindingen van deze studie kunnen ook de maatschappelijke discussie die de laatste jaren is ontstaan over religie in het publieke domein voeden en van nuttige inzichten voorzien.
Deze studie is het resultaat van promotie-onderzoek.
Verder lezen

DE ESOTERIER uit Amstelveen

zakelijk

Logo DE ESOTERIER

Specialiteit, Esoterische boeken, in vele genres , ook is er een ruime sortering van vele diverse soorten aanwezig in onze voorraad .
IBAN :NL84INGB0001880405 ( INGBNL2A )

L.M.F.Ottens . 1188BG 204 Amstelveen
info@bocurio.nl of www.bocurio.nl esoterierboeken@gmail.com. KvK 34138285 . BTW No. NL 001177745B36 Mobiel 0618330133
Prijzen zijn inclusief BTW, marge regeling v.t.p., deze wordt niet apart vermeld en exclusief porto.
Verder lezen

De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij DE ESOTERIER

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
 • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
 • U handelt deze order direct af met DE ESOTERIER
  Dit boekwinkeltje is een zakelijke verkoper. Hierdoor heeft u o.a. herroepingsrecht waarmee u het boek binnen 14 dagen na ontvangst retour kunt sturen. Verder lezen.
 • Identiteit verkoper:
  Bocurio
  Kamer van Koophandel nummer: 34138285
  NL001177745B36
  http://www.bocurio.nl
 • Na uw bestelling ontvangen u en DE ESOTERIER een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van DE ESOTERIER vermeld
 • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
 • DE ESOTERIER kan betaling vooraf vragen
 • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 6 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.