Defoe, Daniel - ROXANA. De gelukkige minnares of de geschiedeni

Schrijver:
Titel: ROXANA. De gelukkige minnares of de geschiedenis betreffende het leven en het zeer wisselvallige lot van Mlle De Beleau, later in Duitsland Hertogin van Wintelsheim geheten, en tijdens de regering van Koning Karel II bekend onder de naam Lady Roxana
ISBN: 9065510583
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Goossens BV, Tricht, 1984
Bijzonderheden: Paperback, gelijmd, 350 pp, in goede staat, lichte leesvouwen rug.
Prijs: € 6,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Vertaald door Jeanne Polderman.

'Roxana' is een fascinerende roman uit het oeuvre van Daniel Defoe, de schepper van onder meer Robinson Crusoe en Moll Flanders.
Het is het levensverhaal van een ambitieuze vrouw die na een mislukt huwelijk haar kinderen in de steek laat om zich in een reeks amoureuze avonturen te storten. In de armen van notabele en adellijke lieden, onder wie de Engelse koning, vindt ze de welvaart die ze zo begeert. Zo wordt Roxana een van de beroemdste maîtresses van haar tijd.
Maar door zo welbewust haar persoonlijke integriteit op te offeren in ruil voor de verdorven welvaart van de aristocratie, raakt ze verstrikt in het web van haar eigen daden. Als ze aan het eind van haar loopbaan als 'minnares' een integere Hollandse koopman trouwt (voor wie ze angstvallig haar vroegere leven en het bestaan van haar kinderen verzwijgt) beseft ze dat haar val onvermijdelijk is: een slecht leven veroorzaakte immers zijn eigen ondergang.

Met Roxana schreeft Daniel Defoe een kroniek van een nog steeds tot de verbeelding sprekend tijdperk. De veelheid aan gebeurtenissen, de realistische beschrijving van het sociale en morele klimaat van de achttiende eeuw en het wisselend decor (waarin Nederland een belangrijke plaats heeft) maken het boek tot een opvallend werk uit de wereldliteratuur.
Verder lezen

Azucena Boek uit Winschoten

particulier

Logo Azucena Boek

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Defoe, Daniel - ROXANA. De gelukkige minnares of de geschiedenis betreffende het leven en het zeer wisselvallige lot van Mlle De Beleau, later in Duitsland Hertogin van Wintelsheim geheten, en tijdens de regering van Koning Karel II bekend onder de naam Lady Roxana

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Azucena Boek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Azucena Boek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Azucena Boek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Azucena Boek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Azucena Boek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.