Mandiargues, André Pieyre de - De liefdesnacht van Vanina

Schrijver:
Titel: De liefdesnacht van Vanina
Taal: Nederlands
Uitgever: ABC-Boeken Amsterdam, 1967
Bijzonderheden: Tweede druk. 157 bladzijden
Prijs: € 3,75 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
Gevolgd door het essay: De Zeelelies.

André Pieyre de Mandiargues, dichter, essayist, romanschrijver en archeoloog, wordt beschouwd als een der fascinerendste figuren in de moderne Franse literatuur. Los van scholen en stromingen heeft hij een merkwaardig oeuvre opgebouwd, waarin erotiek en natuurmystiek de even barok als vernuftig gevarieerde grondpatronen vormen. In "De liefdesnacht van Vanina" staat de elementaire oerdrift van mens en natuur centraal. Het verhaal speelt zich af in een bijna mythische wereld tussen werkelijkheid en droom. Het jonge meisje Vanina wil tijdens haar verblijf op een eiland - 'een panisch gebied' - de liefde beleven. Op bijna koel zakelijke wijze 'organiseert' zij haar liefdesnacht. Zinnebeeld van de vrouw Vanina is vo or Mandiargues de kortstondig, maar hevig bloeiende lelie, die in een dorre, verdroogde omgeving een zwoele, bedwelmende geur verspreidt. . .
Belcampo, die Mandiargues in ons land introduceerde, schreef over hem: 'Hij is nieuw want hij schrijft op een wijze zoals vóór hem nog niet is gedaan. In zijn werk ligt het naïeve vlak naast het perfide, de tederheid vlak naast de gruwelijkheid.
Verder lezen

Leesluis uit Nuis

Logo Leesluis

Voor meer informatie over onze boeken: klik op STEL EEN VRAAG. De portokosten zijn voor de koper ; verzending direct na ontvangst van betaling. Bij bestellingen in één keer boven de 30 euro geen verzendkosten binnen Nederland.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Mandiargues, André Pieyre de - De liefdesnacht van Vanina

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Leesluis

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld.
  • U handelt deze order direct af met Leesluis
  • Na uw bestelling ontvangen u en Leesluis een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Leesluis vermeld.
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen.
  • Leesluis kan betaling vooraf vragen.
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 dagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.