Olson, Neil - HET LAATSTE SACRAMENT

Schrijver:
Titel: HET LAATSTE SACRAMENT
ISBN: 9085640377
Taal: Nederlands
Uitgever: Uitgeverij Areopagus; A.W. Bruna Uitgevers, Utrecht, 2005
Bijzonderheden: Paperback, 375 pp, in zeer goede staat
Prijs: € 7,00 (Excl. verzendkosten)
Meer info:
In de zomer van 1944 voeren Griekse verzetsstrijders een hevige strijd tegen de Duitse bezetters in de heuvels van Epiros. Tijdens een van de schermutselingen vat de plaatselijke kerk vlam en met de kerk dreigt ook het mysterieuze kunstwerk verloren te gaan dat zich erbinnen bevindt. Verscheidene mensen komen om in een poging de afbeelding van de Heilge Moeder van Katarini te redden, maar tevergeefs. De icoon, die volgens de overlevering de helende krachten van Jezus Christus zou bezitten, wordt niet meer teruggevonden.

Maar ruim vijftig jaar later duikt het kunstwerk weer op ...

In New York krijgt conservator Matthew Spear de opdracht de jonge erfgename Ana Kessler te helpen bij de verkoop van een mysterieuze Byzantijnse icoon. Ana heeft de Heilige Moeder van Katarini geërfd van haar grootvader. Maar niet alleen het Metropolitan Museum of Art -waarbij Matthew in dienst is- wil in het bezit komen van het unieke kunstwerk. Ook de Grieks-orthodoxe kerk claimt het verdwenen kunstwerk en de Russische maffia ontwikkelt eveneens plannen om de icoon te bemachtigen. Langzaam maar zeker wordt duidelijk dat de strijd om de icoon in New York een apotheose vormt van een proces dat meer dan vijftig jaar geleden in Griekenland in gang werd gezet.

Maar wat is er waar van de mythe van de Heilige Moeder van Katarine?

In 'Het laatste sacrament' komen geloof, kunst, geschiedenis en mysterie samen in een thriller die zijn gelijke niet kent. Vertalingen van dit opzienbarende debuut zullen verschijnen in onder andere Duitsland, Italië, de Verenigde Staten, Spanje, Frankrijk, Griekenland, Groot Brittannië, Rusland en Polen.

Oorspronkelijke titel: the Icon
Verder lezen

Azucena Boek uit Winschoten

particulier

Logo Azucena Boek

De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen.

Afbeeldingen (Klik om te vergroten)

Olson, Neil - HET LAATSTE SACRAMENT

Voer uw gegevens hieronder in om deze titel te bestellen bij Azucena Boek

Stuur mij de Boekwinkeltjes nieuwsbrief
De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
Op het bezoeken van onze website, zo ook het plaatsen van een bestelling, zijn onze Algemene voorwaarden van toepassing.

Het huisnummer is ook opgegeven in het straat veld. Gelieve controleren of de velden straat en huisnummer correct zijn opgegeven.

Straat:
Nummer:

De captcha wordt geladen. Een ogenblik geduld...
 
  • Alle boeken zijn compleet en verkeren in normale antiquarische staat, tenzij anders beschreven. Kleine onvolkomenheden, zoals een ingeplakte ex-libris of een naam op het schutblad, zijn niet altijd vermeld
  • U handelt deze order direct af met Azucena Boek
    Deze verkoper is een particulier, dit heeft invloed op welke rechten voor u als koper ontbreken. Zo heeft u geen herroepingsrecht of conformiteitsrecht. Verder lezen.
  • Na uw bestelling ontvangen u en Azucena Boek een bevestiging per e-mail. In de e-mail staan de naam, adres, woonplaats en telefoonnummer van Azucena Boek vermeld
  • De Koper betaalt de verzendkosten, tenzij anders overeen gekomen
  • Azucena Boek kan betaling vooraf vragen
  • Boekwinkeltjes.nl probeert Kopers en Verkopers tot elkaar te brengen. Boekwinkeltjes.nl is echter nimmer partij bij een overeenkomst die gesloten wordt tussen Koper en Verkoper door gebruikmaking van de site. Als u een geschil hebt met één of meer gebruikers, dient u dit zelf op te lossen. U vrijwaart Boekwinkeltjes.nl van enigerlei vorderingen, aanspraken op schadevergoeding en dergelijke, verband houdende met dergelijke geschillen.

Onthoud mijn gegevens

Veilig, snel en eenvoudig bestellingen plaatsen?

Registreer u vrijblijvend als koper!

Veiligheidscode

Uitleg over de veiligheidscode en instellingen

Wijzig veiligheidscode-instellingen

Besteld, hoe nu verder?

Nadat u een bestelling heeft geplaatst wordt er een bevestiging per e-mail verzonden naar u en de verkoper.
De verkoper zal binnen 3 werkdagen contact met u opnemen om de koop verder af te handelen. Afhankelijk van uw locatie heeft u in de meeste gevallen binnen 2 dagen uw bestelling in huis.